Table of Contents:

 1. Kan man stoppe hjerteflimmer?
 2. Kan atrieflimmer helbredes?
 3. Kan man mærke hjerteflimmer?
 4. Hvad er forskellen på atrieflimren og atrieflagren?
 5. Hvad kan man selv gøre mod hjerteflimmer?
 6. Hvor længe kan man leve med hjerteflimmer?
 7. Kan atrieflimmer forsvinde?
 8. Hvad kan følgerne af atrieflimren være?
 9. Er det farligt at få hjerteflimmer?
 10. Hvad er Auriklen?
 11. Hvad er ventrikelflimmer?
 12. Hvordan lever man med hjerteflimmer?
 13. Kan atrieflimmer forsvinde af sig selv?
 14. Kan atrieflimmer give hjertestop?
 15. Er atrieflimren farlig?

Kan man stoppe hjerteflimmer?

Behandlingsstrategien afhænger af, hvordan sygdommen udvikler sig hos den enkelte. Man kan enten behandle med medicin eller ved hjælp af mindre og større operationer. Den medicinske behandling kan også gives for at få hjerterytmen til at gå fra atrieflimren til normal sinusrytme.

Kan atrieflimmer helbredes?

Atrieflimren kan ikke helbredes. Det er en kronisk sygdom, der forekommer lejlighedsvist og i anfald i starten, men som oftest med tiden bliver permanent. Det vigtigste er at tage stilling til, hvilken blodfortyndende behandling du skal have. Den øvrige behandling retter sig mod symptomer og livskvalitet.

Kan man mærke hjerteflimmer?

Umiddelbart skulle man tro, at en sådan rytmeforstyrrelse altid vil være generende, men mange personer oplever få eller ingen symptomer. Det hyppigste symptom er fornemmelse af den hurtige og uregelmæssige hjertebanken , men man kan også føle sig træt, få en dårligere kondition og opleve åndenød eller ubehag i brystet.

Hvad er forskellen på atrieflimren og atrieflagren?

Atrieflimren er karakteriseret ved ukoordinerede atriale depolariseringer, hvorimod atrieflagren er karakteriseret ved en regelmæssig takykardi, oftest med en atrial frekvens omkring 300 pr. minut. Begge arytmier kan akut udløses af feber, tyrotoksikose, anæmi, lungeemboli, akut koronart syndrom og operative indgreb.

Hvad kan man selv gøre mod hjerteflimmer?

Er atrieflimren mere permanent, vil lægen oftest vælge enten af forsøge at fastholde den normale hjerterytme med medicin (kaldes rytmekontrol, og der anvendes betablokker, eller amiodaron), eller at regulere hjerterytmen (kaldes frekvenskontrol, og der anvendes digoxin, betablokker eller eventuel amiodaron).

Hvor længe kan man leve med hjerteflimmer?

I den første periode () levede en patient med atrieflimren i gennemsnit 2,9 færre år end en person uden atrieflimren. I den anden periode () blev kløften reduceret til 2,1 år, og i den tredje periode () var den 2,0 år.

Kan atrieflimmer forsvinde?

Ja, atrieflimren er jo noget, der kan forsvinde igen - men naturligvis ikke så ofte. Med lidt held er du måske helbredt. Når du ikke har anfald i øjeblikket, synes jeg, at du skal ophøre helt med Tambocor og se, om det ikke også går. Hvis du stadig får SeloZok 12½ mg, vil jeg anbefale, at du fortsætter med det.

Hvad kan følgerne af atrieflimren være?

Atrieflimren og -flagren kan medføre, at der dannes blodpropper i forkamrene. Blodpropperne kan blive sendt videre ud fra hjertet og i værste tilfælde føre til blodprop i hjernen.

Er det farligt at få hjerteflimmer?

Studiet viser, at de som får atrieflimren har en dobbelt så stor dødelighed end dem, der ikke udvikler atrieflimren. Studiet viser også, at den øgede dødelighed primært skyldes hjertesygdom, herunder ny blodprop i hjertet og blodprop i hjernen, men der var også en øget risiko for at dø af andre årsager and hjertedød.

Hvad er Auriklen?

Auriklen er et lille vedhæng eller ”hjerteøre”, der sidder på venstre forkammer. Atrieflimren kaldes også forkammerflimren og er den hyppigste hjerterytmeforstyrrelse.

Hvad er ventrikelflimmer?

Ventrikelflimren. Ventrikelflimren kræver øjeblikkeligt strømstød (elektrokonvertering). Ved ventrikelflimren er hjertet ude af stand til at pumpe blodet rundt i kroppen. Tilstanden er akut livstruende.

Hvordan lever man med hjerteflimmer?

Når man har hjerteflimmer og dermed en øget risiko for at få en blodprop i hjernen, vil det nemlig være en rigtig god ide at leve så sundt som muligt – dvs. sørge for at dyrke motion, spise sundt og drikke mindre alkohol.

Kan atrieflimmer forsvinde af sig selv?

Ja, atrieflimren er jo noget, der kan forsvinde igen - men naturligvis ikke så ofte. Med lidt held er du måske helbredt. Når du ikke har anfald i øjeblikket, synes jeg, at du skal ophøre helt med Tambocor og se, om det ikke også går. Hvis du stadig får SeloZok 12½ mg, vil jeg anbefale, at du fortsætter med det.

Kan atrieflimmer give hjertestop?

Risiko for blodpropper Atrieflimren og -flagren kan medføre, at der dannes blodpropper i forkamrene. Blodpropperne kan blive sendt videre ud fra hjertet og i værste tilfælde føre til blodprop i hjernen.

Er atrieflimren farlig?

Er atrieflimren og -flagren farligt? Atrieflimmer og -flagren er ikke i sig selv farligt. Hvis rytmen medfører meget høj puls, vil der kunne udvikles hjertesvigt, og derfor bør hjertefrekvensen ofte sænkes medicinsk.