Table of Contents:

  1. Hvordan opstod Krystalnatten?
  2. Hvor mange danske jøder døde under Anden Verdenskrig?
  3. Hvem laver lovene i Tyskland?
  4. Hvem har skrevet Nurnberglovene?
  5. Hvor mange danske soldater døde i 2. verdenskrig?
  6. Hvor mange jøder var der i Danmark i 1940 erne?
  7. Hvor blev Wannseekonferencen afholdt?
  8. Hvem skrev Wannsee protokollen?

Hvordan opstod Krystalnatten?

Krystalnatten blev udløst af et attentat. Den 7. november 1938 skød en ung jøde, den 17-årige Herschel Grynszpan, sekretæren ved den tyske ambassade i Paris. Grynszpans forældre var netop blevet deporteret til den polske grænse i kreaturvogne sammen med 17.000 andre polske jøder bosat i Tyskland.

Hvor mange danske jøder døde under Anden Verdenskrig?

De danske fanger sad der til krigen endte i 1945. Det er sandsynligt, at dansk opmærksomhed og protester mod de danske jøders fangenskab, sikrede jøderne mod at blive sendt til udryddelseslejrene i Polen. Alligevel mistede omkring 100 danske jøder livet - enten i nazisternes lejre eller under flugt fra Danmark.

Hvem laver lovene i Tyskland?

Lovgivning. Den Tyske Forbundsdag vedtager alle love, der falder ind under statens beføjelser.

Hvem har skrevet Nurnberglovene?

Lovene, som blev udformet af blandt andre Hans Globke og Wilhelm Frick, ophævede jødernes tyske statsborgerskab, jødiske børn måtte ikke længere gå i de samme skoler som tyske børn og ægteskab eller seksuelt samkvem mellem jøder og arier blev forbudt.

Hvor mange danske soldater døde i 2. verdenskrig?

I de nordiske lande led man også tab. I Danmark blev omkring 3.000 mennesker slået ihjel i løbet af de fem års besættelse. Da Sverige var erklæret neutral under krigen, led de færre tab, men der var stadig omkring 600 mennesker der mistede livet.

Hvor mange jøder var der i Danmark i 1940 erne?

Jødeaktionen 1943 blev en kæmpe fiasko for tyskerne. Der boede ca. 7.000 jøder i Danmark, og det lykkedes kun at fange ca. 280 af dem.

Hvor blev Wannseekonferencen afholdt?

Den 20. januar 1942 blev Wannsee-konferencen afholdt i en forstad til Berlin.

Hvem skrev Wannsee protokollen?

marts 1942. Referatet fra Wannseekonferencen var nedskrevet af Eichmann, som kamuflerede det påtænkte folkemord bag omskrivninger og eufemismer. Protokollen er ikke en faktisk udskrift af referatet, men en udgave redigeret af Heydrich og senere fordelt til deltagerne.