Table of Contents:

  1. Hvem spiller Lili Elbe?
  2. Hvad døde Gerda Wegener af?
  3. Hvad handler den danske pige om?
  4. Hvornår blev den første kønsskifteoperation?
  5. Hvem var den første transkønnet i verden?
  6. Hvem spillede Gerda Wegener?
  7. Hvor er The Danish Girl optaget?
  8. Hvem fik den første kønsskifteoperation?
  9. Hvornår foregår The Danish Girl?

Hvem spiller Lili Elbe?

Den danske pige (engelsk: The Danish Girl) er en amerikansk film fra 2015 instrueret af Tom Hooper med Eddie Redmayne i hovedrollen som Lili Elbe. Filmen er baseret på David Ebershoff biografiske roman ved samme navn.

Hvad døde Gerda Wegener af?

HjertestopGerda Wegener / DødsårsagHjertestop er betegnelsen for den tilstand, hvor blodcirkulationen i kroppen er standset som følge af, at hjertets pumpefunktion er ophørt. Hjertestop dækker over flere tilstande. Wikipedia

Hvad handler den danske pige om?

I København i 1926 er kunstnerne Einar og Gerda Wegener lykkeligt gift. Men Einar finder først ind til sit sande jeg, den dag han står model for Gerda iført en kjole. Det bliver en åbenbaring for Einar, der begynder at leve sit liv som en kvinde, Lili. Gerda støtter sin mands forvandling - også da Einar, som en af de første i verden, opsøger en læge for at få en kønsskifteoperation.Den danske pige / Filmsynopsis

Hvornår blev den første kønsskifteoperation?

I 1930 blev verdens første kønsskifteoperation foretaget. Det var danske Einar Wegener, der følte sig fanget i den forkerte krop. Den første person, som dokumenteret fik foretaget en kønsskifteoperation, var danske Lili Elbe. Hun blev født som Einar Wegener i Vejle i 1882, men fik som 48-årig skiftet køn til kvinde.

Hvem var den første transkønnet i verden?

Den danske kunstmaler Lili Elbe (oprindeligt Einar Wegener) var den første person i verden, der fik foretaget en kønsskifteoperation. Komplikationer opstået i forbindelse med indgrebet endte dog med at koste hende livet.

Hvem spillede Gerda Wegener?

Filmen 'Den danske pige' Det er skuespillerinden Alicia Vikander, der spiller Lili Elbes tålmodige kone Gerda Wegener.

Hvor er The Danish Girl optaget?

Tom Hooper (Kongens store tale) har instrueret, og dramaet er til dels optaget i København. Svenske Alicia Vikander vandt en Oscar i birolle-kategorien. Se mere i: Film.

Hvem fik den første kønsskifteoperation?

Den danske kunstmaler Lili Elbe (oprindeligt Einar Wegener) var den første person i verden, der fik foretaget en kønsskifteoperation. Komplikationer opstået i forbindelse med indgrebet endte dog med at koste hende livet.

Hvornår foregår The Danish Girl?

Dramaet 'Den danske pige' foregår i København i 1926. Da kunstneren Einar Wegener sidder model iført kjole til hustruen Gerdas maleri dukker hans sande identitet, kvinden Lili Elbe, op.