Table of Contents:

 1. Hvad er det medicinske udtryk for svind af knoglevæv?
 2. Hvad er medicin?
 3. Hvad betyder RD i journal?
 4. Hvad er Osteocytter?
 5. Hvad kaldes Knoglevævets celler?
 6. Hvad er medicin lavet af?
 7. Hvad er reglerne for fremstilling og handel med medicinske produkter?
 8. Hvad kendetegner osteoblaster?
 9. Hvad er osteoblaster?
 10. Hvor stærke er knogler?
 11. Hvad er en uregelmæssig knogle?
 12. Hvad er en bilateral aftale?

Hvad er det medicinske udtryk for svind af knoglevæv?

Hvad er knogleskørhed? Knogleskørhed (osteoporose) er defineret ved lav knoglemasse og nedbrydning af knoglevævet. Sygdommen ses ved scanning af knoglerne typisk i ryg og hofte.

Hvad er medicin?

Ordet medicin kommer af latin (ars) medicina 'lægekunst', af medicus 'læge', afledt af mederi 'helbrede'.

Hvad betyder RD i journal?

Rd. Rd. = reverend. se i sammenhæng Rapportér et problemfra Meyers Fremmedordbog.

Hvad er Osteocytter?

Osteocytter er de celler, der ligger indlejret i det mineraliserede knoglevæv.

Hvad kaldes Knoglevævets celler?

I knoglevævet findes knoglecellerne, de knoglenedbrydende celler (osteoclaster) og de knogledannende celler (osteoblaster). Et tæt samarbejde mellem disse to celletyper sikrer, at knoglevævet hele tiden kan fornyes og dermed bevarer smidighed og styrke.

Hvad er medicin lavet af?

Medicin består af et - eller flere - virksomme stoffer og af en række hjælpestoffer, som fx fyldstof og farvestof. Lægemidler består af et eller flere virksomme stoffer, kaldet lægemiddelstoffer eller aktive stoffer, og en række uvirksomme hjælpestoffer.

Hvad er reglerne for fremstilling og handel med medicinske produkter?

Enhver virksomhed, der fremstiller, indfører, udfører, oplagrer, forhandler, fordeler, udleverer, opsplitter eller emballerer lægemidler eller mellemprodukter, skal have Lægemiddelstyrelsens tilladelse efter Lægemiddellovens § 39, stk. 1 og stk. 2 (§ 39-tilladelse).

Hvad kendetegner osteoblaster?

I knoglerne findes der to særligt vigtige celletyper, når det kommer til opbygning og nedbrydning af vores knogler. De hedder osteoblaster og osteoklaster. Osteoblaster er de celler, der opbygger knoglerne - de er knogledannende. Modsat er osteoklaster de celler, der nedbryder knoglemassen.

Hvad er osteoblaster?

Osteoklaster er celler, som nedbryder gammelt knoglevæv, og osteoblaster er celler, som kommer ind efter osteoklasterne, og fylder hullerne op igen med ny knogle. Kroppen har brug for bl. a. calcium for at opbygge stærke knogler.

Hvor stærke er knogler?

Mens man er barn og ung opbygges der mere knogle, end der nedbrydes, og knoglerne bliver både større og stærkere. I puberteten vokser drenges knogler mere end pigers, men styrken i forhold til størrelsen er den samme. Knoglevævet opnår sin maksimale styrke i 25-35 års alderen.

Hvad er en uregelmæssig knogle?

De uregelmæssige knogler – blandt andet rygsøjle og håndrod. Hver især har de en række funktioner, der er vigtige for vores krop. Rygsøjlen beskytter fx rygmarven, der er en vigtig del af centralnervesystemet.

Hvad er en bilateral aftale?

En bilateral aftale er en aftale mellem to parter. Bilaterale aftaler oprettes som regel mellem lande, der ikke har indgået aftaler med grupper af stater. Unionen er en juridisk person, som kan indgå bilaterale aftaler med tredje-lande. Se Aftaler med andre lande og Blandet aftale.