Table of Contents:

 1. Hvad betyder Turkana?
 2. Hvor ligger Lake Turkana?
 3. I hvilket afrikansk land ligger Turkana regionen?
 4. Hvorfor er Kenya et fattig land?
 5. Hvad ved du om Kenya?
 6. Hvilke problemer har Kenya?
 7. Hvor mange sulter i Kenya?
 8. Hvem hjælper Kenya?
 9. Hvad hedder det sprog de fleste taler i Kenya?
 10. Hvor mange procent sulter i Afrika?
 11. Hvilke lande i Afrika sulter mest?
 12. Hvad koster det at leve i Kenya?

Hvad betyder Turkana?

Turkana er et østnilotisk sprog, der tales af ca. 370.000 (2000) vest for Turkanasøen i Kenya. Se nilotiske sprog.

Hvor ligger Lake Turkana?

Lake Turkana, tidligere kendt som Lake Rudolf, er verdens største ørkensø. Søen er mere end 250 km lang, og det er længere end hele den kenyanske kyststrækning. Søen ligger i "the Great Rift Valley" i Kenya (dog skærer den nordligste ende af søen ind i Etiopien). Det er også verdens største alkaliske sø.

I hvilket afrikansk land ligger Turkana regionen?

Man kan også læse sig frem til, at Turkana er den fattigste region i Kenya, og at børn her mangler basale ting som mad, rent vand og lægehjælp.

Hvorfor er Kenya et fattig land?

Kenya er et fattigt land og er helt afhængig af international bistand. I begyndelsen af 1900-tallet gik landet ind i en økonomisk krise på grund af regeringens dårligt styre, og Verdensbanken og Pengefonden gik ind i landet med store lån og programmer.

Hvad ved du om Kenya?

Kenya, officielt Republikken Kenya (swahili: Jamhuri Ya Kenya; engelsk: Republic of Kenya), er et land i Østafrika. Grænselandene er Etiopien, Somalia, Sydsudan, Tanzania og Uganda. Det var tidligere engelske koloni ved navn Britisk Østafrika, som blev omdøbt til Kenya i 1919.

Hvilke problemer har Kenya?

De har brug for akut pleje og beskyttelse, da skadelige kulturelle praksisser, familiesammenbrud, naturkatastrofer og konflikter hærger landet. Fattigdommen betyder, at 35 procent af alle børn mellem 5 og 14 år er børnearbejdere. Udover det er vold mod børn også et alvorligt problem i Kenya.

Hvor mange sulter i Kenya?

Det sætter dem i stor risiko for tidlige ægteskaber og tvungen migration. I Kenya har mere end 1,25 millioner mennesker akut behov for mad, og den nuværende sultkatastrofe forventes at forværres i løbet af de kommende måneder.

Hvem hjælper Kenya?

SOS Børnebyerne indledte sit arbejde i Kenya i 1971 og har i dag børnebyer i Eldoret, Nairobi, Mombasa, Kisumu, og Meru. SOS Børnebyerne Danmark finansierer børnebyerne i Nairobi og Eldoret. Børnebyen i Eldoret blev åbnet i 1990, mens børnebyen i Nairobi blev åbnet i 1973.

Hvad hedder det sprog de fleste taler i Kenya?

Omkring 60 sprog tales som modersmål i Kenya. Af dem er engelsk og swahili officielle sprog til trods for, at kun en lille majoritet har et af disse sprog som modersmål. Majoriteten af kenyanerne taler swahili, landets lingua franca, som andetsprog, og engelsk, undervisnings- og myndighedssproget, som tredjesprog.

Hvor mange procent sulter i Afrika?

257 millioner mennesker, svarende til hver femte afrikaner, lider af sult eller underernæring. 59 millioner børn under fem år (30,3 procent) har nedsat vækst. 13,8 millioner børn under fem år (7,1 procent) vejer for lidt. Samtidig er 9,7 millioner børn under fem år (5 procent) overvægtige.

Hvilke lande i Afrika sulter mest?

Det er faktisk kun nogle dele af Afrika, der ofte rammes af sult og hungersnød. Det ene område er "Afrikas Horn" - den østligste spids af Afrika, hvor landene Djibouti, Eritrea, Etiopien og Somalia ligger. Det andet er Sahel-området.

Hvad koster det at leve i Kenya?

Den gennemsnitlige indkvartering omkostninger i Kenya spænder fra: 170 DKK (2,800 KES) i Hostel til 973 DKK (16,000 KES) i 3-stjernet hotel. Pris pr. nat i et luksushotel i Kenya handler om 3,800 DKK (65,000 KES). Brug af offentlig transport i Kenya kommer til en pris af: 4.80 DKK (80 KES) for en enkeltbillet.