Table of Contents:

  1. Hvad er årsagen til krigen i Syrien?
  2. Hvordan overtog Taliban Afghanistan?
  3. Hvor i verden er der blevet sluttet fred?
  4. Hvad handler krigen i Afghanistan om?
  5. Hvad er Syrien kendt for?

Hvad er årsagen til krigen i Syrien?

Krigen i Syrien startede med folkelige demonstrationer mod regimet, men har siden udviklet sig til en humanitær katastrofe, hvor en række forskellige parter kæmper for indflydelse i landet, mens den civile befolkning er fanget i konflikten.

Hvordan overtog Taliban Afghanistan?

Afghanistan gik ind i en ny borgerkrig, hvor skiftende alliancer og folkegrupper stod over for hinanden. Borgerkrigen førte til, at den islamistiske Taliban-bevægelse gradvist fik kontrol over Kabul og tog regeringsmagten i 1996.

Hvor i verden er der blevet sluttet fred?

FARC og regeringen er blevet enige om at slutte fred. I mange år har Colombias præsident, FARC ledere og medlemmer af FN forhandlet om en aftale. I 2016 skete det endelig.

Hvad handler krigen i Afghanistan om?

september 2001 mod USA. 11. september startede krigen mod terrorisme. Formålet med invasionen af Afghanistan var at fange Osama bin Laden, ødelægge al-Qaeda og fjerne Taliban-regimet, som havde støttet al-Qaeda og givet det et tilflugtssted.

Hvad er Syrien kendt for?

Syrien var arnested for en af verdens ældste civilisationer og er i dag et olieproducerende land med et autoritært regime. I 2011 kom Det Arabiske Forår til landet, og demonstrationer mod diktaturet blussede op. Dette udviklede sig hurtigt til en blodig borgerkrig, som fortsat står på.