Table of Contents:

  1. Hvor mange døde under Vesuvs udbrud?
  2. Hvad sker der når en vulkan går i udbrud?
  3. Hvad er det for planer senator Corvus har med Pompeji?
  4. Hvad er grunden til at mange mennesker bor tæt på vulkaner?
  5. Er Stromboli stadig aktiv?

Hvor mange døde under Vesuvs udbrud?

Der er fundet omkring 2.000 døde i Pompeji efter vulkanudbruddet, hvad der regnes som en tiendedel af befolkningen. Byerne Pompeji, Stabiæ og Herculaneum var de største, kendte byer, der blev begravet ved Vesuvs udbrud 24. august år 79.

Hvad sker der når en vulkan går i udbrud?

Et vulkanudbrud begynder, når trykket i kammeret af magma bliver så højt, at magmaen presses op mod overfladen. Her skydes den typisk ud af vulkanens munding, kaldet krateret. Nogle gange kommer der også store mængder af aske, som dannes, når magma kommer i kontakt med luften.

Hvad er det for planer senator Corvus har med Pompeji?

Han ender som hævntørstig gladiatorslave i Pompeji, hvor Cassia, der er datter af byens rigeste handelsmand, forelsker sig i ham. Den romerske senator Corvus, der dræbte Milos forældre, planlægger dog et tvangsægteskab med Cassia.

Hvad er grunden til at mange mennesker bor tæt på vulkaner?

På grund af den frugtbare – og ofte billige jord – jord udstrækkes beboelse og dyrkede områder tættere og tættere til vulkanerne i deres hvileperioder. I dag bor over 500 millioner menesker på vores jordklode i – på – eller i skyggen af en vulkan.

Er Stromboli stadig aktiv?

Stromboli er den mest aktive vulkan i Europa. Selvom udbruddene er svage og bedømmes som ufarlige, så må de dog siges at være af spektakulær karakter. Lavaen er trægtflydende, og der kan forekomme korte lavastrømme, men for det meste slynges udbrudsmaterialet ud i form af småsten, lavabomber og aske ved gasundvigelsen.