Table of Contents:

 1. Hvordan ved man om man har traumer?
 2. Hvordan bearbejder man traumer?
 3. Hvad er en traumatisk oplevelse?
 4. Hvad kan et traume være?
 5. Hvor sidder traumer i kroppen?
 6. Hvornår er noget et traume?
 7. Kan traumer sætte sig i kroppen?
 8. Hvorfor fortrænger man?
 9. Er jeg ved at blive skør?
 10. Hvad er en choktilstand?
 11. Hvad betyder ordet traumer?
 12. Hvordan bliver jeg hel igen?

Hvordan ved man om man har traumer?

Symptomer ved psykisk traume Søvnforstyrrelser. Smerter i kroppen og/eller generel ømhed. Forstyrrende tanker og minder om oplevelsen, som kan føles ukontrollerbare. Hukommelses-glimt (flashbacks) og genoplevelse af traumet ved begivenheder der minder om hændelsen.

Hvordan bearbejder man traumer?

Vi har brug for hjælp og støtte, både umiddelbart efter en traumatisk hændelse og i tiden efter, hvor vi skal finde ud af at leve med det, der er sket. Den bedste hjælp kommer som regel fra venner og familie, men det kan være nødvendigt at opsøge professionel hjælp og behandling.

Hvad er en traumatisk oplevelse?

Hændelser, der kan medføre traumer, indebærer oftest at opleve eller være vidne til trussel mod liv eller trussel om alvorlig skade, hvor man i situationen bliver udsat for en overdreven mængde stress, der medfører intens frygt eller hjælpesløshed. Det kan både dreje sig om skade på en selv eller andre mennesker.

Hvad kan et traume være?

Et traume kan opfattes som ekstrem stress, der har en langvarig fysisk og psykisk effekt på menneskets hjerne. Symptomerne er mere intense end i tilfælde med almindelig stress. På kort sigt kan det medføre manglende evne til at tale eller bevæge sig helt automatisk.

Hvor sidder traumer i kroppen?

Traumer og stress lagres i kroppens muskler og bindevæv, og er ikke kun en mental forestilling og erindring i hjernen. Derfor skal der tit mere til end samtaleterapi for at slippe traumer og chok fuldstændigt, da der i højere grad er tale om fysiske fastfrysninger i kroppen.

Hvornår er noget et traume?

Ordet traume betyder ”sår” eller ”skade”. Et psykisk traume kan indfinde sig som følge af en akut, uventet og chokerende begivenhed som fx et trafikuheld, voldsoverfald, voldtægt eller gidseltagning.

Kan traumer sætte sig i kroppen?

Traumet kan sætte sig i kroppen i form af spændinger, uro, smerter som kan vare ved i flere år. Når først kroppens alarmberedskab er blevet aktiveret kan du opleve en markant påvirkning af din hverdag.

Hvorfor fortrænger man?

Fortrængninger af seksuelle traumer fungerer som en forsvarsmekanisme, mente han. De er psykens værn mod angst og skam. Uforløste fortrængninger kan føre til hæmninger og neuroser, antog Freud og andre psykoanalytikere. Psykologer bør finde ud af, hvad der ligger bag fortrængningerne og forløse dem, mente de.

Er jeg ved at blive skør?

Det er meget ubehageligt, fordi du kan føle, at du har mistet kontrollen over din egen hjerne. Det er derfor ikke ualmindeligt at tro, at du er ved at blive skør – men faktisk er det en meget almindelig reaktion hos mennesker, der har haft en traumatisk oplevelse. Nogle plages desuden af mareridt.

Hvad er en choktilstand?

Chokket. I de første timer eller døgn efter hændelsen, vil du befinde dig i en choktilstand. Det hele føles uvirkeligt - som en film i slowmotion eller et mareridt man bare ønsker at vågne op fra. Mange beskriver det som at være i en glasklokke.

Hvad betyder ordet traumer?

Et traume eller trauma (fra græsk: τράυμα, trauma, "sår" eller "skade") er den medicinske betegnelse for en skade på kroppen (et fysisk traume) eller psyken (psykisk traume).

Hvordan bliver jeg hel igen?

10 vigtige strategier til at blive hel og få dit liv igen
 1. Forvent et 'slow-fix', som gradvist 'fortynder' det indre mørke. ...
 2. Lær at rumme og forløse den indre smerte i stedet for at undgå den. ...
 3. Sæt fokus på stabilisering af dit fysiske helbred og dine daglige rammer.