Table of Contents:

 1. Hvornår blev cricket opfundet?
 2. Hvor lang tid tager cricket?
 3. Hvordan spiller man cricket?
 4. Hvor mange spiller cricket i Danmark?
 5. Hvad kaldes en dommer i cricket?
 6. Hvor mange mennesker spiller cricket?
 7. Hvor kan man spille cricket i Danmark?
 8. Hvad kaldes i cricket den tid man er ved gærdet?
 9. Hvor mange mennesker spiller cricket i hele verden?
 10. Hvor mange spiller cricket i Indien?
 11. Hvordan spiller man baseball?

Hvornår blev cricket opfundet?

Full Members
#LandsholdMedlem siden
1Australien15. juli 1909
2Bangladesh26. juni 2000
3England15. juli 1909
4Indien31. maj 1926

Hvor lang tid tager cricket?

Cricket spilles I mange forskellige former og formater. Her er forklaringen på de tre mest populære. I en Twenty20 kamp spiller begge hold en inning hver, som højst består af 20 overs. En typisk T20 kamp varer omkring tre til fire timer.

Hvordan spiller man cricket?

Cricket spilles af to hold med 11 deltagere på hvert hold. Spillet minder om rundbold og bliver spillet på en stor rund bane. Hvor man i rundbold løber rundt om banen, løber man i cricket mellem to gærder midt på banen. Gærdet består af tre pinde banket ned i jorden.

Hvor mange spiller cricket i Danmark?

Cricket er ikke nogen stor sport i Danmark. Det har få tusinde spillere på landsplan og i Nordjylland omkring 100 spillere. Men på verdensplan er der millioner af fra Commonwealth lande som Indien, Pakistan, Sri Lanka, Australien, Sydafrika, England og New Zealand.

Hvad kaldes en dommer i cricket?

Hovedommeren dømmer også lbw eller kant, men kun hvis bowleren appellerer. Hoveddommeren skal desuden give tegn til regnskabsføreren, fx hvis der er no ball, eller hvis der bliver kastet udenom. Den anden dommer kaldes leg dommer og står ved slaggrænsen. Leg dommeren dømmer fx en run-out eller hvis bolden er for høj.

Hvor mange mennesker spiller cricket?

Blandt verdens bedste kricketnationer (England, Australien, Vestindien, Pakistan, Indien, Sydafrika, New Zealand, Sri Lanka og Zimbabwe) afvikles såkaldte testkampe over fem dage, hvor der spilles to halvlege. I Indien og Australien er tilskuertal over 100.000 til de helt store kampe ikke usædvanlige.

Hvor kan man spille cricket i Danmark?

Hovedstaden
 • Akademisk Boldklub.
 • Albertslund Cricket Club.
 • AP Møller - Mærsk Cricket Club.
 • Bella Cricket Club.
 • Boldklubben Frem, Cricketafdeling.
 • Copenhagen Cricket Club.
 • Cricket-Foreningen Hvidovre.
 • Cricketklubben Soranerne, Gentofte.

Hvad kaldes i cricket den tid man er ved gærdet?

Batteren mister sit gærde (og er færdig) når bolden rammer gærdet eller batteren med sit bat kommer til at ramme gærdet.

Hvor mange mennesker spiller cricket i hele verden?

Cirka 2,5 milliarder mennesker følger med i cricket, mens fodbold tiltrækker cirka 3,5 milliarder fans. Mange af disse cricketfans kommer fra Pakistan og Indien, men der er også store følgegrupper i Storbritannien, Australien og Sydafrika.

Hvor mange spiller cricket i Indien?

Flere rige forretningsmænd står bag klubberne i Indien, hvor en stor del af landets 1,3 milliarder indbyggere interesserer sig for cricket. Det gør cricketligaen til et attraktivt produkt for sponsorer og tv-rettighedshavere.

Hvordan spiller man baseball?

Baseball er et amerikansk boldspil i familie med rundbold mellem to hold, der normalt består af ni spillere hver. En kamp forløber ved, at holdene skiftes til at være "inde" og "ude". Fra indeholdet skal en spiller (batteren) forsøge at slå til en bold, som en af udeholdets spillere (pitcheren) kaster.