Table of Contents:

 1. Hvad betyder det nederste tal når man måler blodtryk?
 2. Hvilket blodtryk er det farligste?
 3. Hvad betyder det når det diastoliske blodtryk er for lavt?
 4. Hvor højt må det diastoliske blodtryk være?
 5. Hvad skal blodtrykket være når man er 60 år?
 6. Er blodtryk højest morgen eller aften?
 7. Hvad er normalt blodtryk for 75 årig?
 8. Hvad tid på dagen er blodtrykket højest?
 9. Hvor lav må en puls være?
 10. Er det farligt at have en lav puls?
 11. Hvad betyder det når det diastoliske blodtryk er for højt?
 12. Hvad skal blodtrykket være når man er 75 år?
 13. Hvad skal blodtrykket være når man er 65?
 14. Hvilket tidspunkt på døgnet er blodtrykket højest?
 15. Hvad er normalt blodtryk for 80 årig?

Hvad betyder det nederste tal når man måler blodtryk?

Det øverste tal er trykket i pulsårerne (arterierne), når hjertet trækker sig sammen (det systoliske tryk). Det lave tal er trykket i pulsårerne mellem hjerteslagene (det diastoliske tryk). Et blodtryk på 150/90 betyder altså, at trykket er 150 mm kviksølv på det højeste, og 90 på det laveste.

Hvilket blodtryk er det farligste?

Hvis du får målt dit blodtryk hos lægen, skal det være under 140/90. Måler du dit blodtryk hjemme i ro og mag, skal det være under 135/85. Hvis du har en høj risiko for at udvikle en hjertekarsygdom, allerede har en hjertekarsygdom, sukkersyge eller nyresygdom, skal dit blodtryk være under 130/80.

Hvad betyder det når det diastoliske blodtryk er for lavt?

Optimalt blodtryk ligger på 120/80 (systolisk/diastolisk) eller derunder. Hos sunde og raske mennesker er lavt blodtryk uden andre symptomer normalt ikke noget at bekymre sig om og behøver som regel heller ikke at blive behandlet. Men lavt blodtryk kan være en indikation om et andet, dybere problem ved kroppen.

Hvor højt må det diastoliske blodtryk være?

For at du skal have et normalt blodtryk, skal din systoliske værdi (det høje tal) ligge mellem 1 og din diastoliske værdi skal ligge mellem 60-90 mmHg.

Hvad skal blodtrykket være når man er 60 år?

Et normalt blodtryk ligger med det systoliske tryk i intervallet 100-140 og med det diastoliske tryk i intervallet 60-90. Med alderen bliver pulsårene stivere og mindre eftergivelige. Derfor kan blodtrykket stige, og det er ikke unormalt at have et systolisk blodtryk på omkring 150 mmHg i 70 års alderen.

Er blodtryk højest morgen eller aften?

Blodtrykket varierer hos alle mennesker fra dag til dag, også i løbet af dagen. Trykket er lavest ved hvile om natten. Når man anstrenger sig fysisk, stiger blodtrykket noget.

Hvad er normalt blodtryk for 75 årig?

Et normalt blodtryk ligger omkring 120/80. Men med alderen bliver ens pulsårer stivere og mindre eftergivelige. Derfor kan blodtrykket stige, og det er ikke unormalt at have et systolisk blodtryk omkring 150 mmHg i 70 års alderen.

Hvad tid på dagen er blodtrykket højest?

Blodtrykket ændrer sig hos alle mennesker fra dag til dag, også i løbet af dagen. Trykket er lavest ved hvile om natten. Når du anstrenger dig fysisk, stiger dit blodtryk. Psykisk stress fører også til, at blodtrykket stiger.

Hvor lav må en puls være?

I hvile ligger pulsen normal på omkring 60 for mænd og 70 for kvinder. Hvis pulsen er over 100 slag i minuttet, kaldes det for hurtig hjerterytme eller takykardi. En puls på under 50 slag i minuttet kaldes derimod for langsom hjerterytme eller bradykardi.

Er det farligt at have en lav puls?

Selv om en puls under 50 slag pr. minut i hvile defineres som bradykardi, betyder en lav hvilepuls altså ikke, at noget er galt. Mennesker i god fysisk form har ofte en hvilepuls under 50 slag pr. minut, fordi deres hjerter arbejder så effektivt.

Hvad betyder det når det diastoliske blodtryk er for højt?

Det "lave blodtryk" (det diastolisk blodtryk), er det tryk, der udøves på blodkarrenes vægge, når hjertet fyldes med blod. Dit blodtryk er forhøjet (hypertensio arterialis), hvis det høje blodtryk er 140 mmHg og derover, eller det lave blodtryk er 90 mmHg og derover.

Hvad skal blodtrykket være når man er 75 år?

Et normalt blodtryk ligger omkring 120/80. Men med alderen bliver ens pulsårer stivere og mindre eftergivelige. Derfor kan blodtrykket stige, og det er ikke unormalt at have et systolisk blodtryk omkring 150 mmHg i 70 års alderen.

Hvad skal blodtrykket være når man er 65?

Et normalt blodtryk ligger omkring 120/80. Forhøjet blodtryk ligger på 140/90 eller derover, men hvis du har diabetes, bør dit blodtryk ikke være mere end 130/85.

Hvilket tidspunkt på døgnet er blodtrykket højest?

Trykket er lavest ved hvile om natten. Ved fysisk anstrengelse eller psykisk stress stiger dit blodtryk. Dette er normale og forbigående stigninger, som ikke har negative virkninger. På grund af disse variationer er det meget vigtigt, at blodtryk bliver målt, når du er afslappet og efter faste procedurer.

Hvad er normalt blodtryk for 80 årig?

1: Kend dit blodtryk
Meget forhøjetMere end 160/100
ForhøjetMellem 140//100
NormaltMindre end 140/90 (ideelt omkring 120/80)
12. mar. 2019