Table of Contents:

  1. Hvad hedder Kretas højeste bjerg?
  2. Hvad hedder havet ved Kreta?
  3. Hvor lang er Samaria kløften?
  4. Hvor gammel er Chania?
  5. Hvor mange turister besøger Kreta?
  6. Hvilken region hører Lefkas til?
  7. Hvad hedder havet mellem Grækenland og Tyrkiet?
  8. Hvor lå Samaria?
  9. Hvor starter Samaria-kløften?

Hvad hedder Kretas højeste bjerg?

Øens højeste punkt, Psiloritis ligger 2.456 meter over havets overflade. Det ligger i Midtkretas bjergmassiv Ida. Længere mod øst ligger Lassithi-bjergene med toppen Dikti og længst mod øst ligger den lavere bjergkæde Thripti.

Hvad hedder havet ved Kreta?

Det Ægæiske hav eller Ægæerhavet (græsk: Αιγαίον Πέλαγος, Aigaion Pelagos) er den del af Middelhavet, der ligger mellem det græske fastland og Lilleasien. Mod syd afgrænses havet af øen Kreta.

Hvor lang er Samaria kløften?

Samaria-kløften 18 km Samaria er den længste kløft i Europa. Stien leder 18 km sydpå gennem et smukt terræn og munder ud på Kretas sydkyst. Vandreturen afsluttes i Agia Roumeli. Hvor vi spiser frokost (ikke inkluderet) og tager et svalende dyp.

Hvor gammel er Chania?

I den byzantinske tid () voksede byen og fik navnet Chania. Byens havn blev opført i 1252 af venetianerne under Kretas venetianske tid (). Genova, der var i krig mod Venedig, herskede i en periode fra 12 over byen. Chania blev ødelagt af den tyrkiske flåde i 1645 efter en belejring på 45 dage.

Hvor mange turister besøger Kreta?

Den græske ø Kreta tiltrækker år efter år flere tusinde danske turister og er med sin placering midt i Ægæerhavet blevet en af de mest populære rejsedestinationer for danske turister i Grækenland.

Hvilken region hører Lefkas til?

Lefkas, også kendt som Lefkada eller Levkas, er en af de syv øer i det Ioniske Hav i det vestlige Grækenland. Det er den fjerdestørste ø i Grækenland og hovedstaden hedder også Lefkas.

Hvad hedder havet mellem Grækenland og Tyrkiet?

Kykladerne i det Ægæiske Hav, mellem Grækenland og Tyrkiet.

Hvor lå Samaria?

Samaria eller Shomron (hebraisk: שומרון, Šoməron; græsk: Σαμάρεια; arabisk: سامريّون, Sāmariyyūn eller السامرة, as-Samarah – også kendt som جبال نابلس, Jibal Nablus) er en bjergrig region i Israel vest for Jordanfloden og omtrent den nordlige del af Vestbredden.

Hvor starter Samaria-kløften?

Kløften ligger i de hvide bjerge på Vestkreta og er en 16 kilometer lang vandretur i blandet terræn. Turen starter i 1250 meters højde og ender i den lille fiskerby Agia Roumelia, hvor der er rig mulighed for at slappe af og hvile benene efter turen.