Table of Contents:

  1. Hvem vandt krigen i Afghanistan?
  2. Hvornår var der sidst fred i Afghanistan?
  3. Hvordan ser fremtiden ud i Afghanistan?
  4. Hvor mange krigere har Taliban?
  5. Hvorfor vil Taliban forme Afghanistan?

Hvem vandt krigen i Afghanistan?

I 2020 indgik USA og Taleban en fredsaftale, der skulle sikre en fredelig tilbagetrækning af de internationale tropper i løbet af 2021. I takt med tilbagetrækningen vandt Taleban dog mere og mere terræn, og i august 2021 lykkedes det Taleban at erobre magten i Afghanistan efter 20 års krig.

Hvornår var der sidst fred i Afghanistan?

Krigens konsekvenser. Talibanbevægelsen blev væltet i november 2001, og Osama bin Laden blev dræbt af amerikanske soldater 2. maj 2011. Efter mere end ti års krig er der dog fortsat ikke fred i Afghanistan.

Hvordan ser fremtiden ud i Afghanistan?

Fremtiden. Opgaven i Afghanistan var fra begyndelsen enorm, og Afghanistan står over for store udfordringer de kommende år. Landet vil derfor fortsat have brug for international støtte for at sikre en langsigtet, stabil udvikling i landet. Fra dansk side fastholdes engagementet.

Hvor mange krigere har Taliban?

Nu flyttede Omar til den pakistanske Baluchistan-provins og vendte først tilbage til Afghanistan i efteråret 1994. Nogle har hævdet, at han havde en godt udrustet og finansieret milits på omkring 1500 krigere med sig, som skulle stå for beskyttelsen af en pakistansk handelskonvoj med varer til Turkmenistan.

Hvorfor vil Taliban forme Afghanistan?

Talibans fremvækst i Afghanistan har rødder fra Den Kolde Krig, hvor USA og Sovjetunionen støttede hver sin side i det som er kendt som den afghansk-sovjetiske krig i perioden .