Table of Contents:

 1. Hvad betyder ovnens symboler?
 2. Hvilken Ovnpære?
 3. Hvordan ved jeg om min ovn er selvrensende?
 4. Hvorfor springer pæren i ovnen?
 5. Hvad er varmluft Plus?
 6. Hvordan bruger man pyrolyse?
 7. Hvorfor må man ikke røre ved en halogenpære?
 8. Hvad er en Parfumepære?
 9. Hvordan ved jeg om min ovn har pyrolyse?
 10. Hvor ofte må man bruge pyrolyse?
 11. Hvordan skifter jeg pære i Siemens ovn?
 12. Hvordan tager man lågen af en Siemens ovn?
 13. Hvad svarer 180 grader til i varmluft?
 14. Hvad er forskellen på varmluft og almindelig ovn?
 15. Kan bradepande tåle pyrolyse?

Hvad betyder ovnens symboler?

Den ovnfunktion, de fleste kender og bruger, er formentlig den helt almindelige over- og undervarme. En streg foroven betyder overvarme, mens en streg forneden betyder undervarme. På nogle maskiner kan du også finde flere horisontale streger, f. eks. to streger nederst.

Hvilken Ovnpære?

Ovnpære - Få ordentlig lys til madlavningen Den lille E14 pære er meget populær til ovne og typisk brugt i ovne af de store europæiske producenter. Alternativet E27 har en lidt større fatning, og bruges i mindre udstrækning.

Hvordan ved jeg om min ovn er selvrensende?

Ovne med katalytisk emalje har en selvrensende virkning ved temperaturer over 200°C. Hvis man ofte bruger varmluft og temperaturer unde 200°C, kan det være nødvendigt, at lave manuel rengøring en gang imellem.

Hvorfor springer pæren i ovnen?

Men selv om en ovnpære kan ligne en almindelig lyspære til forveksling, så skal du ikke tage fejl. En pære til ovn er en speciel pære, som er varmefast til over 300 grader. Hvis du sætter en almindelig pære i ovnen, vil den simpelthen eksplodere. Rolig nu – kun pæren selvfølgelig, ikke ovnen.

Hvad er varmluft Plus?

Det betyder, at maden i ovnen får samme mængde varme, uanset om de står på nederste eller øverste bageplade. Derfor kan man have flere bageplader i ovnen på samme tid. Varmluft med grillsymbolet (zig zag) ovenover: Hvis du skal grille en større mængde kød, er det den perfekte indstilling.

Hvordan bruger man pyrolyse?

Ovne med pyrolysefunktion kan gøre sig selv rene. Ovnen varmes op til mellem 400-500 grader, så snavset i ovnen brændes til aske, der nemt kan tørres op efterfølgende. Når du rengør ovnen med pyrolysefunktionen, er der nogle særlige forhold, du skal være opmærksom på.

Hvorfor må man ikke røre ved en halogenpære?

Husk at man ikke må røre med fingrene direkte på den nye halogenpæres glaskolbe, da det fedt man afsætter på pæren, vil være med til at sænke levetiden på den (pga. overophedning). Alternativt skal der skiftes til en LED pære i stedet for.

Hvad er en Parfumepære?

Parfume pæren er en smart lille pære. Mini glødepære med E14 fatning som oprindelig er skabt til at sidde i sminke borde, det er derfra den også har sit navn. Pæren er skabt til ikke at virke generende at se på, den er lavet til at give et blødt lys.

Hvordan ved jeg om min ovn har pyrolyse?

Se i din brugsanvisning, hvilket symbol der er pyrolysefunktionen på din ovn. Inden du benytter pyrolysefunktionen på din ovn, skal du fjerne plader og hyldestøtter fra ovnen. Du skal også fjerne så meget snavs som muligt i ovnen. Mange ovne med pyrolysefunktion, har forskellige indstillinger for pyrolyse.

Hvor ofte må man bruge pyrolyse?

Og du skal også kun bruge den automatiske selvrens mellem fem og ti gange om året afhængigt af, hvor ofte du bruger ovnen. En ovn med pyrolyse vil også være mere effektiv til madlavning end almindelige ovne uden pyrolyse. For når du altid holder din ovn ren, så sikrer du samtidig, at hele maskineriet kører meget bedre.

Hvordan skifter jeg pære i Siemens ovn?

 1. Skifte ovnlampen. ...
 2. Afbryd eller fjern sikringen, eller træk netstikket ud.
 3. Luk ovndøren op.
 4. Læg et viskestykke i det kolde ovnrum for at forhindre. ...
 5. Skru glasafdækningen af den defekte ovnlampe i ovnrummet. ...
 6. Skift pæren i ovnlampen ud med en ny af samme type. ...
 7. Skru afdækningen på ovnlampen igen.

Hvordan tager man lågen af en Siemens ovn?

Ovnlågen afmonteres ved at åbne i 90 grader og trække hængsellåsen ud. Lågen kan derefter trækkes af. Hængslet er monteret mellem glassene og lågen skal derfor skilles ad. Dette gøres ved at afmontere håndtaget eller ved at løsne skruerne i bunden - metoden kan være forskellig fra ovn til ovn.

Hvad svarer 180 grader til i varmluft?

Omregning fra varmluft til almindelig ovn:
VarmluftsovnAlmindelig ovn
160 °C175 °C
180 °C200 °C
200 °C220 °C
220 °C245 °C

Hvad er forskellen på varmluft og almindelig ovn?

Ved varmluft cirkulerer varmen nemlig rundt i hele ovnen og fordeler varmen jævnt, hvorimod varmen stiger opad ved almindelig ovn, så den øverste plade får mere varme end den nederste. Der er dog mange faktorer, du skal have i mente, hvis du vil sikre dig, at du har valgt den rigtige ovnindstilling.

Kan bradepande tåle pyrolyse?

En ovn med pyrolysefunktion er således specialiseret til at kunne klare meget høje temperaturer. Nogle pyrolyseovne kommer også med bageplader og riste, der kan tåle pyrolyse, men det er ikke alle.