Table of Contents:

 1. Hvorfor er jeg så vred på min mor?
 2. Kan ikke overskue mit barn?
 3. Hvad skal en mor kunne?
 4. Kan ikke overskue min familie?
 5. Er dine forældre mere optagede af sig selv end af dig?
 6. Er det altid forældrenes skyld?
 7. Kan ikke få hverdagen til at hænge sammen?
 8. Kan ikke overskue min hverdag?
 9. Hvad kendetegner en mor?
 10. Hvad skal man kunne som forældre?
 11. Hvordan kommer man væk fra sin familie?
 12. Hvorfor er jeg lavere end mine forældre?
 13. Hvordan får man mere tid i hverdagen?
 14. Hvordan kommer jeg i balance med mig selv?
 15. Hvad er kognitiv udfordring?

Hvorfor er jeg så vred på min mor?

– Hvis du er vokset op med en mor, der ikke har set dig og på den måde har givet dig en grundlæggende følelse af, at du er forkert, kan du gå videre i livet med den vrede over, at det er hendes skyld, at du føler dig forkert, eller du kan ændre det.

Kan ikke overskue mit barn?

Du risikerer at brænde ud og dit barn risikerer at blive et barn, der ikke bliver rustet til at klare sig selv, simpelthen fordi du helt tiden er der til at servicerer. Dit barn kommer ikke til at udholde små frustrationer og bliver dermed ikke forbedret på at klare livet store frustrationer.

Hvad skal en mor kunne?

De skal have lov til at opleve og erfare, at man kan dumme sig og sige undskyld. De skal lære, at vi giver ekstra chancer til hinanden - og især os selv – at vi anerkender vores svagheder og behov for ikke at være perfekte. Men det er selvfølgelig lettere sagt end gjort.

Kan ikke overskue min familie?

Ofte lever vi et liv mere eller mindre på automatpilot ud fra, hvad “man” gør. Hvis du er i en situation, hvor du har et barn, der kræver mange ekstra ressourcer af dig, så bliver du nødt til at se i øjnene, at du ikke kan fortsætte, som du ellers ville. For nogle kan det være en svær erkendelse.

Er dine forældre mere optagede af sig selv end af dig?

Er dine forældre mere optagede af sig selv end af dig? Børn af forældre med narcissistisk personlighedsforstyrrelse kæmper ofte med skyld, skam og dårligt selvværd – også som voksne. Læs her, hvad du som voksen kan gøre for at passe på dig selv og skabe en mindre skadelig relation til dine forældre.

Er det altid forældrenes skyld?

Det ville være naivt at påstå, at det er lige meget, hvad man gør som forældre. Det betyder endda enormt meget, hvordan man er overfor sine børn – det ved vi både fra forskning og fra helt almindelig sund fornuft. Det er derfor også rimeligt at konkludere, at man som forældre har et ansvar.

Kan ikke få hverdagen til at hænge sammen?

Skab ro, for så går stressen væk. det basale planlagt i din hverdag (rutiner, hente/bringe-aftaler, møder osv.), så du skaber tid til det, du prioriterer højst. børnene med i de hjemlige gøremål. Find glæde i dine daglige opgaver frem for at stresse over dem.

Kan ikke overskue min hverdag?

Kognitive vanskeligheder, fx problemer med at samle tankerne, er usynlige, og personer omkring dig kan have svært ved at forstå, hvorfor du ikke kan overskue det samme, som du har kunnet tidligere. Hør, hvordan du kan forklare din situation, så andre får lettere ved at forstå dig.

Hvad kendetegner en mor?

En mor eller moder er en kvinde, som har et barn. Grundlæggende set er ordet mor en biologisk betegnelse, men adopterede børn og stedbørn kalder ofte adoptivmoren eller stedmoren for mor.

Hvad skal man kunne som forældre?

De fleste vil ret hurtigt kunne nævne flere ting, der skal til for at give et barn gode betingelser. Det kan være mad, tøj, opdragelse og omsorg. Groft sagt kan man sige, at den gode forælder sørger for at give sit barn mad, tøj og tryghed.

Hvordan kommer man væk fra sin familie?

Når et barn eller en ung ikke har det godt i sin familie, er det Socialforvaltningen i kommunen, der skal hjælpe til at finde en løsning. Du kan godt selv kontakte en sagsbehandler ved at ringe til kommunens hovednummer, det kan du finde på kommunens hjemmeside.

Hvorfor er jeg lavere end mine forældre?

Lægevidenskaben kender dog kun nogle og ikke alle de gener, der har betydning for, hvor høje vi bliver. - Nogle gener er vækstgener, idet de sørger for, at vi danner væksthormoner. Hvis der sker en mutation i vækstgenerne, danner man færre eller slet ingen væksthormoner, og så bliver man mindre end sine forældre.

Hvordan får man mere tid i hverdagen?

Hold flere pauser. Vi har brug for pauser. Uden dem samler vi ikke energi til at gøre vores bedste arbejde og være den bedst mulige for de mennesker, der betyder mest for os. At få mere tid betyder også at tage flere pauser – hvorfor og om pausens betydning kan du læse i dette sites mest populære blogpost i 2016.

Hvordan kommer jeg i balance med mig selv?

14 simple råd: Sådan kommer din krop i balance
 1. Stå op, når du har sovet nok. Den rette mængde søvn er afgørende for balancen i dit hormonsystem, og at din krop får restitueret, så du er klar til en ny dag. ...
 2. B. ...
 3. Morgenmad med kulhydrater. ...
 4. Toiletbesøg. ...
 5. Morgentræning, hvis du kan lide det. ...
 6. Mødetid. ...
 7. Kaffe. ...
 8. En god pause.

Hvad er kognitiv udfordring?

Kognitive vanskeligheder handler bl. a. om problemer med at huske, koncentrere sig og bevare overblikket. Det kan du fx opleve efter stress, angst eller depression.