Table of Contents:

 1. Hvordan ser det kurdiske flag ud?
 2. Hvor ligger Kurdistan?
 3. Hvor snakker de kurdisk?
 4. Hvad er PKK?
 5. Hvor kommer kurdisk fra?
 6. Hvor gammel er det kurdiske flag?
 7. Hvornår bliver Kurdistan et land?
 8. Hvorfor flygter kurdere?
 9. Hvor mange kurdere er der i Danmark?
 10. Er PKK terrorist?
 11. Hvad er kurdernes historie?
 12. Hvad er Arabistan?
 13. Hvornår blev Kurdistan delt?
 14. Hvor stammer kurder fra?

Hvordan ser det kurdiske flag ud?

Flaget har tre horisontale striber. Øverste stribe er rød, midterste stribe er hvid, og nederste stribe er grøn. I midten af flaget er der en sol med 21 solstråler, som symboliserer nytåret Newroz. Rød: De kurdiske martyrers blod og den fortsatte kamp for frihed og værdighed.

Hvor ligger Kurdistan?

Kurdistan er navnet på et stort landområde i Mellemøsten, hvor der bor mange kurdere. Området omfatter dele af Tyrkiet, Irak, Syrien og Iran. Kurderne har længe haft et konfliktfyldt forhold til myndighederne i disse lande, og flere kurdiske grupper kæmper om selvstyre.

Hvor snakker de kurdisk?

Kurdisk (kurmanji: Kurdî; sorani: کوردی) er navnet på et sprog, der tales i Irak, Tyrkiet, Syrien, Iran og Armenien.

Hvad er PKK?

Kurdistans Arbejder Parti (Partiya Karkaren Kurdistan), (1978-), nord-kurdisk venstrefløjsparti, bedst kendt under sit kurdiske akronym PKK. Partiet blev stiftet i 1978 af omkring 50 mennesker, og voksede siden markant i styrke igennem sin væbnede kamp rettet mod den tyrkiske undertrykkelse af kurderne.

Hvor kommer kurdisk fra?

Kurderne betegnes ofte som den største etniske gruppe uden egen stat. Størstedelen af de over 30 millioner kurdere, der findes på verdensplan, lever i Kurdistan, ”Kurdernes land”. Kurdistan er ikke er en stat, men et område delt mellem Tyrkiet, Irak, Iran og Syrien.

Hvor gammel er det kurdiske flag?

Kurdistans flag dukkede først op under den kurdiske uafhængighed fra det Osmanniske Rige. Det siges, at flaget er blevet skabt af organisationen Xoybûn i 1920'erne. Flaget har tre horisontale striber. Øverste stribe er rød, midterste stribe er hvid, og nederste stribe er grøn.

Hvornår bliver Kurdistan et land?

I 1927 proklamerede kurderne en uafhængig stat i den østlige del af landet, kaldt Den kurdiske republik Ararat, men tre år senere blev republikken knust af den tyrkiske hær.

Hvorfor flygter kurdere?

I forbindelse med både folkedrabet i Irak i 1988 og Saddam Husseins nedkæmpelse af den kurdiske opstand i 1991 blev millioner af irakiske kurdere drevet på flugt. Ligeledes flygtede mange af Saddam Husseins politiske modstandere fra Irak, fordi kritikere af Saddam Husseins styre blev forfulgt af myndighederne.

Hvor mange kurdere er der i Danmark?

Serdal Benli og kurdiske foreninger vurderer generelt, at der i alt bor cirka 35-40.000 kurdere i Danmark. Kurderne er dermed Danmarks største flygtninge/indvandrergruppe.

Er PKK terrorist?

PKK er på terrorlisten i Tyrkiet, Tyskland, Australien, Storbritannien, Syrien, EU og USA.

Hvad er kurdernes historie?

Kurderne er et ældgammelt folkeslag, hvis historie kan spores op mod 4000 år tilbage. De blev første gang navngivet for omkring 1300 år siden af arabiske geografer, som benævnte dem ”kurder”. Ordet kan spores tilbage til betegnelsen ”akrad” (flertalsform af kurder) om stammer, der lever nomadisk med okser.

Hvad er Arabistan?

Ahwaz (Arabistan) eller Khuzestan er strategisk placeret i den nordlige bund af den Persiske Golf og ved Shat-el-Arabs udløb. Ahwaz ligger oven på uhyre mineralressourcer. Herunder 40 milliarder tønder olie og 210 milliarder kubikmeter naturgas – den næststørste kendte olie- og gas forekomst i Verden.

Hvornår blev Kurdistan delt?

Under krigen stillede vestmagterne, der kæmpede mod Osmannerriget, kurderne selvstændighed i udsigt. Efter krigen blev det osmanniske rige splittet op i en række lande ved Sevres-traktaten i 1920, herunder et Kurdistan.

Hvor stammer kurder fra?

De fleste kurdere i Irak, Iran, Syrien og Tyrkiet lærer også arabisk, tyrkisk eller persisk, altså det officielle sprog i deres land....Kurdere.
Kurdere kurdisk: کورد
Tyrkietestimater fra 14,3 til 20 millioner
Iranestimater fra 8,2 millioner til 12 millioner
Irakestimater fra 5,6 til 8,5 millioner