Table of Contents:

  1. Hvad er moralen i den lille prins?
  2. Hvad symboliserer rosen i den lille prins?
  3. Hvor mange sprog er den lille prins oversat til?
  4. Hvor kommer den lille prins fra?
  5. Hvordan ender den lille prins?
  6. Hvornår er den lille prins skrevet?
  7. Hvem har skrevet den lille prins?
  8. Er den lille prins en roman?

Hvad er moralen i den lille prins?

Almindelig kendt og elsket er det forunderlige eventyr om den lille prins, der på sin dannelsesrejse rundt i universet lærer kærligheden, livet og døden at kende. Men som først og fremmest handler om omsorg for de nære ting.

Hvad symboliserer rosen i den lille prins?

Den lunefulde rose, det århundredgamle symbol på kærligheden, er også blevet udlagt som en metafor for Saint Exupérys mor, hvis det da ikke ses som billedet på hans eget, særdeles indviklede forhold til sin argentinske hustru, Consuelo. Den lille prins ender med at få et afklaret forhold til rosen, takket være ræven.

Hvor mange sprog er den lille prins oversat til?

'Den lille prins' er oversat til 250 sprog og dialekter, den er udkommet i 545 forskellige udgaver, og der er solgt over 140 millioner bøger verden over. Antoine de Saint-Exupéry var en entusiastisk flyvepioner og forfatter. Han blev født den 29. juni 1900 og døde den 31.

Hvor kommer den lille prins fra?

Den lille prins
ForfatterAntoine de Saint-Exupéry
LandFrankrig
SprogFransk
Udgivelsesdatoseptember 1943

Hvordan ender den lille prins?

Han tegner og fortæller om den lille prins for at huske, men han har ikke helt styr på historien. I filmens slutning er det den lille pige, der sørger for, at det hele ender, som det skal.

Hvornår er den lille prins skrevet?

Det er på dette tidspunkt, at Saint-Exupéry begynder at skrive på ”Le Petit Prince”, (”Den lille Prins”, 1950), som udkommer i 1943 i USA og i 1945 i Frankrig. I denne fortælling benytter Saint-Exupéry en ny genre.

Hvem har skrevet den lille prins?

Antoine de Saint-ExupéryDen lille prins / Forfatter Det er på dette tidspunkt, at Saint-Exupéry begynder at skrive på ”Le Petit Prince”, (”Den lille Prins”, 1950), som udkommer i 1943 i USA og i 1945 i Frankrig. I denne fortælling benytter Saint-Exupéry en ny genre.

Er den lille prins en roman?

For 70 år siden udgav forlaget Gallimard “Den lille Prins”, en filosofisk fortælling for børn skrevet af Antoine de Saint-Exupéry, som kom ad dage på mystisk vis om bord på sit fly i juli 1944.