Table of Contents:

  1. Hvem kæmpede i Nordamerika i Syvårskrigen?
  2. Hvordan fik de magten i den amerikanske revolution?
  3. Hvilken stormagt støttede amerikanerne i deres kamp for selvstændighed mod Storbritannien?
  4. Hvorfor kom England og Frankrig i krig?
  5. Hvilke lande var med i 7 Syvårskrigen?
  6. Hvem vandt den nordiske 7 års krig?

Hvem kæmpede i Nordamerika i Syvårskrigen?

Nordamerika – Ny Frankrig og Britiske kolonier. Indien.

Hvordan fik de magten i den amerikanske revolution?

Kolonisterne gjorde meget ud af at slå på deres rettigheder; selvbestemmelsesret, retten til at blive repræsenteret, retten til en fair retssag. For at vise hvem der bestemte, sendte den engelske konge en styrke til Boston og satte staten Massachusetts under militærstyre.

Hvilken stormagt støttede amerikanerne i deres kamp for selvstændighed mod Storbritannien?

Arméer, militser og lejesoldater Revolutionære, også kendt som "amerikanere" eller "patrioter", havde den aktive støtte fra omkring 40-45 % af befolkningen i kolonierne. Omkring 15-20 % af befolkningen støttede den britiske krone under krigen og var kendt som loyalister (eller toryer).

Hvorfor kom England og Frankrig i krig?

Frankrig og England havde gennem hele 1700-tallet været optaget af en intens rivalisering, som medførte flere krige, både i Europa og i kolonierne – især i Nordamerika.

Hvilke lande var med i 7 Syvårskrigen?

Den Preussiske Syvårskrig eller Syvårskrigen () blev udkæmpet i 1754 og mellem Storbritannien, Preussen og Hannover på den ene side og Frankrig, Østrig, Rusland, Sverige og Sachsen på den anden.

Hvem vandt den nordiske 7 års krig?

I december 1570 blev der sluttet en fred. På papiret var Danmark sejrherre, fordi Sverige skulle betale store krigsskadeserstatninger. Alligevel sluttede krigen, uden at styrkeforholdet mellem Danmark-Norge og Sverige var ændret. Kun var der skabt et indædt og varigt svensk had til Danmark.