Table of Contents:

  1. Hvad er den Amerikanske våbenlov?
  2. Hvilket land har flest våben pr indbygger?
  3. Hvor mange stater i USA må man have våben?
  4. Hvilke krav stiller de Amerikanske myndigheder til en person der ønsker at købe et håndvåben?
  5. Hvem har flest våben?
  6. Hvor mange våben findes i USA?

Hvad er den Amerikanske våbenlov?

Retten til at eje og bære våben er en del af USA's forfatning og har været det siden 1791. I dag kan personer over 18 år købe rifler og ammunition. Alle andre skydevåben, herunder eksempelvis håndvåben, bliver kun solgt til personer, der er mindst 21 år.

Hvilket land har flest våben pr indbygger?

USA er det land i verden med det højeste antal af våben pr. indbygger (Wikipedia (2013)), og i forlængelse af dette har amerikanerne også en af de højeste våbenrelaterede mordrater i verden.

Hvor mange stater i USA må man have våben?

I de fleste delstater skal man have en tilladelse til at bære håndvåben, mens man i andre stater har lov til at bære håndvåben uden en tilladelse. Til gengæld må man i næsten alle stater bære rifler og geværer uden at have en tilladelse.

Hvilke krav stiller de Amerikanske myndigheder til en person der ønsker at købe et håndvåben?

USA I USA skal man være mindst 18 år for at købe geværer, rifler og ammunition. Alle andre typer våben - for eksempel håndvåben - må kun sælges til folk, der er mindst 21 år. Det står i den såkaldte Gun Control Act of 1968, som regulerer våbenlovene på føderalt niveau.

Hvem har flest våben?

USA og Rusland sidder på 90 pct. af verdens A-våben.

Hvor mange våben findes i USA?

I alt har amerikanerne godt 120 våben pr. 100 indbyggere. Tilsammen ejer amerikanske jægere og andre våbeninteresserede 393 mio. skydevåben og det er cirka 32 pct.