Table of Contents:

 1. Hvor mange svovlstikker tænder pigen?
 2. Hvad handler den lille pige med svovlstikker om?
 3. Hvad er der i Rødhættes kurv?
 4. Hvor gammel er den lille Rødhætte?
 5. Hvor mange bøger har H.C. Andersen?
 6. Hvad er en svovlstikker?
 7. Hvad symboliserer en svovlstikker?
 8. Hvad spørger Rødhætte ulven om?
 9. Hvor foregår den lille Rødhætte?
 10. Hvad hedder Rødhætte?
 11. Hvor mange lande er HC Andersens eventyr oversat til?
 12. Er H.C. Andersen ordblind?
 13. Hvad er der i tændstikker?
 14. Hvad symboliserer tændstikker?

Hvor mange svovlstikker tænder pigen?

I fortællingen om den lille pige er der en bestemt handling, der sker fem gange. Det er den handling, hvor pigen tænder én eller flere svovlstikker for at holde varmen og for at se noget positivt for sit indre blik.

Hvad handler den lille pige med svovlstikker om?

Eventyret handler om en ung pige, der giver alt, hun ejer, til nødstedte mennesker og ender med intet andet end sin kærlighed til Gud. Grimms historie varierer, men ender med, at pigen modtager guddommelige gaver (penge der falder fra stjernerne) til gengæld for hendes godhed.

Hvad er der i Rødhættes kurv?

Hun har syet en rød rød fløjshue til sit elskede barnebarn og givet hende kælenavnet "Rødhætte". Da Rødhætte kommer hjem fra skole, fortæller hendes mor, at bedstemoderen er blevet syg og beder Rødhætte om at bringe hende en kurv med kage og vin. Men inde i skoven holder de uhyggelige ulve til.

Hvor gammel er den lille Rødhætte?

Fortællingen om pigen med den røde hætte er et europæiske folkeeventyr, som gennem tiden er blevet fortalt i utallige versioner. Den tidligste skriftlige version er fra 1697 og er skrevet af den franske digter Charles Perrault.

Hvor mange bøger har H.C. Andersen?

H.C. Andersen har skrevet mange forskellige typer tekster i sit liv. Samlet set er det blevet til 156 eventyr. Efter hans død i 1875 er der udkommet flere eventyr, og hvis disse tælles med, så ender det samlede antal på over 200.

Hvad er en svovlstikker?

Svovlstikker, tidlige former for tændstikker, der var overtrukket med svovl for at lette antændelsen. Satsen (hovedet) indeholdt gult fosfor, og tændstikken kunne tændes ved strygning mod enhver overflade. Der var stor forgiftnings- og eksplosionsfare ved tændstikker med gult fosfor, og de er i dag forbudt overalt.

Hvad symboliserer en svovlstikker?

Den lille pige med svovlstikkerne symboliserer både i H.C. Andersens og Galschiøts fortolkning: fattigdommen, armoden og drømmen om et bedre liv. Men der er tale om to forskellige former for armod. H.C. Andersen peger på den helt konkrete fattigdom og mangel på materi- elle goder.

Hvad spørger Rødhætte ulven om?

På vejen møder hun en sulten ulv, og da han spørger hende, hvor hun skal, forklarer hun ham, hvor hendes bedstemor bor. Han tager så den korteste vej derhen, mens Rødhætte vælger en omvej. Ulven banker på hos hendes bedstemor, efterligner pigens stemme, finder bedstemoren i sengen og æder hende.

Hvor foregår den lille Rødhætte?

Brødrene Grimms 'Den lille Rødhætte': I skoven møder hun ulven, som lokker hende til at plukke blomster til bedstemoren, mens ulven selv skynder sig hen til bedstemorens hus. Ulven udgiver sig for at være Rødhætte og bliver lukket i ind i huset, hvor den sluger bedstemoren.

Hvad hedder Rødhætte?

Der var engang en sød, lille pige, som alle mennesker holdt meget af, men ingen elskede hende som hendes bedstemor, der slet ikke vidste, hvor godt hun skulle gøre det for hende. En gang gav hun hende en lille rød fløjlshue, der klædte hende så godt, at hun altid gik med den, og derfor blev hun kaldt Rødhætte.

Hvor mange lande er HC Andersens eventyr oversat til?

H. C. Andersen er den mest kendte dansker på verdensplan. Hans eventyr er oversat til 160 forskellige sprog, og i Kina er flere af eventyrerne fast pensum i skolen.

Er H.C. Andersen ordblind?

Ud over disse personer, findes der også mange andre kendte ordblinde inden for de kreative områder, John Lennon, Kurt Cobain, Tom Cruise, Robin Williams, Whoopi Goldberg Dustin Hoffman, Channing Tatum. Men også i Danmark, Bubber, Ghita Nørby, Gudrun Hasle og H. C. Andersen var også ordblind.

Hvad er der i tændstikker?

Tændstikmaterialet er imprægneret med paraffin for at lette antændelsen og med monoammoniumfosfat e.l. for at forhindre glødning efter slukning af tændstikken. Det foretrukne materiale til fremstilling af trætændstikker er asp eller poppel, som let opskæres, først til finer og dernæst til stikker.

Hvad symboliserer tændstikker?

At drømme om tændstikker har oftest mange interessante tolkningsmuligheder. I mange film har man brugt sekvensen hvor en tændstik antændes til at indikere en overgang, at nu sker der noget.