Table of Contents:

  1. Kan genbrugsplast genbruges?
  2. Hvad sker der med blød plast?
  3. Hvordan sorteres blød plast?
  4. Hvilke Plastiktyper kan genanvendes?
  5. Hvad sker der med indsamlet plast?
  6. Hvor skal blød plast hen?
  7. Kan sorte plastbakker genbruges?
  8. Hvor skal kødbakker hen?
  9. Hvad er forskellen på hård og blød plast?
  10. Hvor mange former for plast er der?

Kan genbrugsplast genbruges?

Plast er et ofte anvendt materiale, der er velegnet til genvinding. Genbrug af plastikposer har du sikkert allerede hørt om. I en virksomhed kan plastaffald opstå på flere forskellige måder, men oftest er det en form for brugt emballage eller produktionsspild.

Hvad sker der med blød plast?

Den bløde PVC lægges på deponi, mens den hårde PVC bliver genbrugt. Rør, tagrender, kabelbakker og anden hård PVC bliver knust og brugt til at lave ny plast af.

Hvordan sorteres blød plast?

Hård og blød plast skal i den samme beholder. Mad- og drikkekartoner kan sorteres sammen med plasten. Emballage, der har indeholdt mad eller drikke, skal tømmes, så godt du kan. Aflever gerne tingene løst i beholderen.

Hvilke Plastiktyper kan genanvendes?

Der findes mange forskellige slags plast, til mange forskellige formål. Plast kan fremstilles enten af polymerer raffineret fra olie eller af plantebaserede polymerer. Både de oliebaserede og de plantebaserede kan potentielt genanvendes. Både olie- og plantebaserede plasttyper kan også være bio-nedbrydelige.

Hvad sker der med indsamlet plast?

Hvad sker der med det plast som bliver indsamlet? Det bliver genanvendt og brugt til at lave nye ting af plast. Det kan eksempelvis foregå sådan her: Hjemme hos borgeren bliver plasten lagt i en skraldespand som kun er til plastaffald eller i en skraldespand som er til både glas, metal og plast.

Hvor skal blød plast hen?

I nogle kommuner skal blød plast og hård sorteres, så det kommer i hver sin affaldsspand. I andre kommuner afleveres blød og hård plast samlet, og i nogle kommuner skal du kun frasortere den hårde plast.

Kan sorte plastbakker genbruges?

Når den gode forbruger sorterer sine plastbakker - både de grønne, blå, gule, gennemsigtige og sorte - og smider dem i containerne med sorteret dagrenovation, så kan de fleste bakker genanvendes i stedet for, at de bliver brændt, når de smides i containeren med alt andet blandet affald.

Hvor skal kødbakker hen?

Kødbakker kan du aflevere i genbrugsbeholderen som Plast. Den lidt tyndere folie på toppen af kødbakken skal også i rummet til Plast, men du må meget gerne fjerne den, inden du afleverer den i genbrugsbeholderen.

Hvad er forskellen på hård og blød plast?

Ved visse plasttyper kan det være svært at skelne præcist mellem hård og blød plast. Er du i tvivl, så spørg genbrugsvejlederen på genbrugsstationen. En god tommelfingerregel er dog, kan du binde en knude på plasten er det blød plast, og hvis du kan tromme på det, er det hård plast.

Hvor mange former for plast er der?

Plast findes i alle former og farver og med mange forskellige egenskaber. Der er mange tusinde forskellige plasttyper med forskellige materialeegenskaber. Man kan opdele dem i to hovedgrupper: Termoplast, som bliver blødt, når det varmes op og hårdt igen, når det køles ned.