Table of Contents:

  1. Hvad gør en energisparepære?
  2. Hvad er en Dagslyspære?
  3. Hvad svarer 5000 lumen til i watt?
  4. Hvad sker der i en sparepære?
  5. Hvor mange kWh bruger en LED pære?
  6. Hvad er en LED pære?
  7. Hvorfor LED lys?
  8. Kan alle lamper bruge LED?
  9. Hvor meget er 5000 lumen?
  10. Hvad svarer 5 watt LED til?

Hvad gør en energisparepære?

De varme temperaturer på lyset kan til en vis grad kompensere for, at sparepærens evne til at gengive farve er ringe sammenlignet med fx LED. En sparepære har typisk en Ra-værdi på 80-85.

Hvad er en Dagslyspære?

Lysets evne til at gengive farver vurderes på en skala fra 0-100 RA. Dagslysets evne til at gengive farver er 100 RA. Halogen pærernes RA er typisk 99 (dette er stadig de pærer der er allerbedst til at gengive farver, men til gengæld bruger de også lidt mere i strøm.)

Hvad svarer 5000 lumen til i watt?

More videos on YouTube
Lyskilde type200-300 Lumen500-700 Lumen
Glodepærer25-30 Watt60 Watt
Halogenpærer18-25 Watt50 Watt
Sparepærer5-6 Watt11 Watt
LED pærer2-4 Watt5-7 Watt

Hvad sker der i en sparepære?

Mange sparepærer er kompaktlysstofrør (forkortes CFL) som teknisk set er et lille, bøjet lysstofrør og dermed en gasudladningslampe, hvor ballasten (den elektronik, der sørger for en stabil strøm gennem gassen i røret) er sammenbygget med selve røret. Som andre lysstofrør indeholder sparepærer kviksølv i små mængder.

Hvor mange kWh bruger en LED pære?

Spare pærer og LED pærer leverer meget mere lys med meget mindre strøm. Som hovedregel kan man sige, at en LED pære bruger ca. 10-15% af det strømforbrug, du er vant til for den almindelige pære. Udover at man sparer rigtig mange penge på sin EL-regning ved brug af LED pærer, så får man også et ret lækkert lys.

Hvad er en LED pære?

Forkortelsen LED står for Lys Emitterende Diode. ... Lysemitterende diode med synligt lys ser vi i LED-pærer. LED pæren bliver mere og mere populær til fordel for både glødepærer og halogenpærer. Den har en række fordele, som gør den brugbar i mange henseender.

Hvorfor LED lys?

LED er en forkortelse for Light Emitting Diode, altså en diode (halvleder) der udsender lys. Fordelen ved en lysdiode er at den ikke afgiver ret meget varme og dermed er den strømbesparende set i forhold til en gløde- eller halogenpære, der bruger 10 % af strømmen til at give lys og 90 % af strømmen ender som varme.

Kan alle lamper bruge LED?

Dette vil sige, at hvis lampen er født med en glødepære eller halogenpære, skal den kunne omdannes til LED. Skal du bruge spots, anbefaler vi at gå efter G9 og GU10, hvis det gælder da disse lyskilder fås i LED. Hvis du er i tvivl om, hvilken pære der passer med hvilken lampe, er du altid velkommen til at kontakte os.

Hvor meget er 5000 lumen?

Til at angive de flade LED-armaturers lysstyrke og lysstyrke generelt, bruges der i moderne tid lumen. Lumenskalaen spænder vidt, men i almindelige lyskilder og lyskilder til industri er det almindeligt at se lamper, der lyser med mellem 33lm, hvor 5000 angiver et kraftigt og klart lys.

Hvad svarer 5 watt LED til?

Omregningstabel LED lys
Almindelig pæreSpare pæreLED pære
75 Watt25 Watt13 Watt
60 watt13 Watt9,5 Watt
40 Watt9 Watt5,5 Watt
25 Watt7 Watt3,5 Watt