Table of Contents:

  1. Hvordan startede våbenkapløbet?
  2. Hvad er et våbenkapløb?
  3. Hvem opfandt den første atombombe?
  4. Hvem var med til at opfinde atombomben?
  5. Hvor er der blevet smidt atombomber?

Hvordan startede våbenkapløbet?

Den 29. august 1949 sprængte Sovjetunionen sin første atombombe, og dermed startede våbenkapløbet mellem verdens to supermagter. Den 29. august 1949 sprængte Sovjetunionen sin første atombombe,og dermed startede våbenkapløbet mellem verdens to supermagter.

Hvad er et våbenkapløb?

Våbenkapløbet var en konkurrence om overherredømmet over atomvåben mellem USA og Sovjetunionen under Den Kolde Krig. I perioden frygtede USA et sovjet-kommunistisk verdensherredømme på længere sigt, mens Sovjetunionen frygtede et amerikansk herredømme øjeblikkeligt.

Hvem opfandt den første atombombe?

Bomben blev udviklet i USA under 2. verdenskrig i et gigantisk projekt med kodenavnet Manhattan-projektet under ledelse af fysikeren J. Robert Oppenheimer og testet ved en prøvesprængning (Trinitytesten) den 16. juli 1945 i Jornada del Muerto-ørkenen i New Mexico.

Hvem var med til at opfinde atombomben?

USA og Storbritannien arbejdede hver for sig på at udvikle en atombombe, men på Quebeckonferencen i august 1943 besluttede Roosevelt og Churchill at forene resurserne. Resultatet blev det amerikansk ledede Manhattanprojekt under general Groves i Los Alamos, New Mexico; den videnskabelige chef blev J.R. Oppenheimer.

Hvor er der blevet smidt atombomber?

Atombomberne over Hiroshima og Nagasaki var de to atombomber, der blev kastet over de japanske byer Hiroshima og Nagasaki den 6. og 9. august 1945 af den amerikanske hærs flystyrker.