Table of Contents:

  1. Hvem kæmpede mod hinanden i den spanske borgerkrig?
  2. Hvad var den anden spanske republik?
  3. Hvor mange danskere deltog i den spanske borgerkrig?
  4. Hvor er flamenco fra?
  5. Hvem støttede Franco?
  6. Hvilket Stræde og hav adskiller Marokko fra det europæiske fastland?
  7. Hvad er Iberia?

Hvem kæmpede mod hinanden i den spanske borgerkrig?

Den spanske borgerkrig varede fra 19 og var et resultat af en dyb splittelse i det spanske samfund. På den ene side stod de højreorienterede nationalister og på den anden side republikanerne, der støttede det vaklende spanske demokrati.

Hvad var den anden spanske republik?

Den anden spanske republik (spansk: República Española) er navnet på den republik, der eksisterede i Spanien fra 14. april 1931, da kong Alfons den 13. forlod landet til 1. april 1939, da de sidste republikanske styrker kapitulerede overfor fascisterne ledet af Francisco Franco under den spanske borgerkrig.

Hvor mange danskere deltog i den spanske borgerkrig?

Omkring 40.000 internationale frivillige deltog i den spanske borgerkrig (1936-39) på republikkens side - heraf omkring 500 danskere. Antallet er behæftet med en vis fejlmargin, da ikke alle er blevet identificerede.

Hvor er flamenco fra?

Flamenco er en spansk musik- og dansegenre med oprindelse hos det fattige romafolk i Andalusien i slutningen af det 1700-tallet. Musik, dans og folkekultur er tæt knyttet sammen, og selv den moderne fusionsflamenco har rødder i en stærk tradition.

Hvem støttede Franco?

Støtter. Hitlers naziregime og Mussolinis Italien støttede ham under den spanske borgerkrig mod kommunisterne. De afprøvede nye våben og taktikker. Den romerskkatolske kirke og USA støttede Franco økonomisk under den kolde krig.

Hvilket Stræde og hav adskiller Marokko fra det europæiske fastland?

Middelhavet dækker et 2,5 millioner km2 stort område og er forbundet til Atlanterhavet via det blot 14 kilometer brede Gibraltarstræde, som adskiller Gibraltar og Spanien i Europa fra Marokko i Afrika.

Hvad er Iberia?

Iberia er en græsk og romersk betegnelse for Den Iberiske Halvø, dvs. det område, ibererne beboede, også betegnet Hispania.