Table of Contents:

  1. Hvordan binder man roser op?
  2. Hvad er forskellen på klatrerose og Slyngrose?
  3. Hvad jord skal roser plantes i?
  4. Hvordan hænger man roser op?
  5. Hvordan passer man en rose?
  6. Hvilken Slyngrose skal jeg vælge?
  7. Hvordan planter man en rose?

Hvordan binder man roser op?

Du tager alle de store basisgrene og leder dem på tværs af skuret, efterhånden som de vokser frem (se tegning herunder). Så får du nemlig blomster overalt på roserne (også forneden), da du aktiverer alle de sovende øjne, når du bøjer grenene.

Hvad er forskellen på klatrerose og Slyngrose?

Klatreroser er egentlig buskroser, som bare udvikler lange blomsterranker, som har brug for støtte. Sorten kaldes undertiden også slyngroser, og begge betegnelser dækker over roser, der har en klatrende vækst. Sorten vokser altså kun i højden og optager dermed kun ganske lidt plads.

Hvad jord skal roser plantes i?

Med undtagelse af parkroser, som trives fint i en sandet jord, trives roser derfor bedst i en fugtig og næringsrig muldjord. Er jorden let og tør, er det derfor nødvendigt at blande ler i eller at skifte jorden ud med en lerholdig rosenjord. Ler holder nemlig på fugten og binder også næringen i jorden.

Hvordan hænger man roser op?

En tommelfingerregel er, at podestedet skal være 8-10 cm nede i jorden. Podestedet er der, hvor de nederste grene på rosens stamme begynder'. Beskær roserne, når du har flyttet dem. Deres rødder er svækkede efter omplantningen, og derfor kan de ikke suge vand nok til, at det kan nå ud i de yderste af plantens grene.

Hvordan passer man en rose?

Sådan planter og passer du rosenplanter Roser skal plantes ud i lerholdig jord og helst have en solrig og åben placering i haven. Rosernes rødder skal holdes fugtige og tilføres gødning flere gange årligt. Det er desuden en god idé at beskære og tildække roserne om vinteren.

Hvilken Slyngrose skal jeg vælge?

Har man plads til store klatreroser, kan man nyde det fantastiske syn, når de blomstrer på hegn eller store rosenbuer og pergolaer. De kraftigste klatreroser kræver et stærkt underlag, så en placering op ad mure og kraftige rosenbuer eller solide pergolaer er at foretrække.

Hvordan planter man en rose?

Roser plantes med podestedet 5 - 10 cm. under jordoverfladen. Har der stået roser på plantestedet før, bør jorden udskiftes grundigt eller der anvendes ren komposteret kogødning eller rosenjord i plantehullet. Storblomstrede- og buketroser plantes med en afstand på 45 - 50 cm.