Table of Contents:

  1. Hvad er Tørharpet grus?
  2. Hvad bruges vasket grus til?
  3. Hvad bruges harpet sand til?
  4. Hvad er nøddesten?
  5. Hvad er forskellen på sand og grus?
  6. Hvad bruges vasket sand til?
  7. Kan man støbe med sand?

Hvad er Tørharpet grus?

Harpet grus og sandfyld – Tørharpet grus er et produkt med mange anvendelsesmuligheder. Materialet kendes også som harpet fyld, bundgrus eller bundsikringsgrus. Når det har betegnelsen harpet betyder det, at sten over en bestemt størrelse er sorteret fra.

Hvad bruges vasket grus til?

Vasket grus kan bruges til ridebaner, som sandkassesand, fugesand på flisearealer samt mureropgaver. Det har en meget fin karakter og kan blandes i cement til forskellige pudseopgaver af sokkel, gulv eller væg. Vaskede produkter er helt fri for ler.

Hvad bruges harpet sand til?

Harpet sand anvendes til belægningsarbejde under fliser eller lignende samt til opfyldning ved kloakarbejde, sandpude under betongulve eller husfundamenter, da det kan komprimeres hårdt sammen. Materialet er harpet igennem et sold og er således renset for småsten.

Hvad er nøddesten?

Hvad er nøddesten lavet af? Mange nøddesten du kan finde på markedet i dag er lavet af sømateriale. Dette betyder, at stenene er suget op fra havbunden. Fordi de har ligget på bunden af havet så længe, er de blevet slebet af saltvandet og har derfor flotte og afrundede kanter.

Hvad er forskellen på sand og grus?

I vest er sand materialer op til ca. 1 mm, grus er materialer på ca. 1-3 mm og det derover er sten. I øst er sand noget større (alle kornede jordtyper, med mindre de enkelte partikler kan skelnes på afstand), grus kan være op til ca.

Hvad bruges vasket sand til?

Vasket sand benyttes til at opbygge det øverste lag af sand og grus under en belægning.

Kan man støbe med sand?

Støbesand sælges især til anvendelse i støbeopgaver og mureropgaver. Den fine tekstur i sandet på grund af de små sandkorn sikrer, at du få en pæn og jævn overflade, når du arbejder med støbesand. Men det er ikke bare til mørtel og betonarbejde støbesand kan være godt at anvende.