Table of Contents:

 1. Hvad kan gro under valnøddetræ?
 2. Hvordan spirer man valnød?
 3. Hvor meget vokser et valnøddetræ?
 4. Kan man få en valnød til at spire?
 5. Hvor gammel skal et valnøddetræ være for at bære frugt?
 6. Hvornår giver et valnøddetræ nødder?
 7. Kan man selv lave et valnøddetræ?
 8. Hvor stort kan et valnøddetræ blive?
 9. Hvordan formerer man valnødder?
 10. Hvornår giver et valnøddetræ frugt?
 11. Hvornår bærer valnøddetræ frugt?
 12. Hvornår springer valnøddetræet ud?
 13. Hvor længe lever et valnøddetræ?
 14. I hvilken måned er valnødder modne?

Hvad kan gro under valnøddetræ?

Træet har en ret mørk og dejlig kølig skygge i sommertiden, og skyggetålende stauder som for eksempel hosta, bregner og visse storkenæb kan gro under træet. Eller hvad med en stedsegrøn bund af vedbend, med narcisser eller andre smukke forårsløg.

Hvordan spirer man valnød?

Valnødderne lægges i vand i en uges tid – sidst i marts. Derefter sås de i en rille i jorden – og dækkes med 2–3 cm sand. Såjorden må ikke tørre ud, så måske lægges et par grangrene ovenpå – eller stikkes i jorden syd for såningen – og så spirer de bare.

Hvor meget vokser et valnøddetræ?

Valnøddetræet bliver generelt stort, men det afhænger af arten, hvor stort det kan blive. De fleste sorter, der er velegnet til Danmarks klima, bliver op til 20-25 meter højt. I bredden kan træet også blive stort, op til 10 meter, hvorfor det kræver godt med plads.

Kan man få en valnød til at spire?

Du har størst chance for succes, hvis du har plukket valnødderne friske og frosset dem ned i dybfryseren. Lad dem tø langsomt op og så dem efterfølgende i dobbelt dybde af deres diameter med sand/grus over. Sørg for forinden at have luget grundigt, så de fremspirende valnøddetræer ikke skal konkurrere med ukrudt.

Hvor gammel skal et valnøddetræ være for at bære frugt?

Forvent, at der går mellem fire og 10 år, før dit valnøddetræ bærer frugt, og glæd dig imens over dets udseende. Valnøddetræet er løvfældende med det smukkeste uligefinnede løv.

Hvornår giver et valnøddetræ nødder?

Hvis man blot sår en valnøddekerne, går der normalt 8–20 år, før der kommer frugt på. Det er der ikke mange der har tålmodighed til i dag, og derfor planter man overvejende podede træer. De bærer frugt efter 1–5 år, alt efter sorten.

Kan man selv lave et valnøddetræ?

Om efteråret gemmer du valnødder med skal i en plastpose med rigeligt, løst sand, et køligt sted. Omkring 1. maj har valnødderne sat et lille rodskud. Skær forsigtigt posen op og sæt valnødderne i potter med jord, hvor du har prikket et hul til rodskuddet.

Hvor stort kan et valnøddetræ blive?

De almindelige valnøddetræer, Juglans regia, gror primært i parker og gamle landbohaver, hvilket selvfølgelig hænger sammen med deres størrelse. Et 40-50 år gammelt valnøddetræ er ca. 20-25 m højt og har en levetid på over 100 år eller mere under gunstige groforhold.

Hvordan formerer man valnødder?

Formering: Valnød formeres oftest ved frø, som importeres om efteråret og overvintres koldt, men frostfrit i fugtigt sand for at blive sået på friland om foråret. Allerede første sommer graves planterne op, og den kraftige pælerod studses, hvorefter planten plantes igen.

Hvornår giver et valnøddetræ frugt?

Forvent, at der går mellem fire og 10 år, før dit valnøddetræ bærer frugt, og glæd dig imens over dets udseende. Valnøddetræet er løvfældende med det smukkeste uligefinnede løv. Midt på sommeren står det i den mest elegante blågrønne farve og lyser op med klaser af limegrønne, umodne valnødder.

Hvornår bærer valnøddetræ frugt?

Hvis man blot sår en valnøddekerne, går der normalt 8–20 år, før der kommer frugt på. Det er der ikke mange der har tålmodighed til i dag, og derfor planter man overvejende podede træer. De bærer frugt efter 1–5 år, alt efter sorten.

Hvornår springer valnøddetræet ud?

Valnød springer sent ud (i Vendsyssel lige omkring 1. juni). Træet er vindbestøvet. Frøformerede træer kommer i bæring efter 8-15 år.

Hvor længe lever et valnøddetræ?

I deres hjemlande på Balkan kan valnøddetræer blive flere hundrede år gamle. Hvis jeres træ står under forhold, som passer til det (godt dræn, højt pH, masser af lys), så kan det sikkert stå længe endnu hos jer.

I hvilken måned er valnødder modne?

Umodne valnødder høster du tidligt i juli, mens de modne nødder er klar fra sidst i august til september eller oktober.