Table of Contents:

  1. Hvad kan man plante i minidrivhus?
  2. Hvilke blomster er gode i drivhus?
  3. Hvor stort skal et drivhus være?
  4. Hvilke planter kan man have i et orangeri?
  5. Hvilke blomster kan stå i drivhus?

Hvad kan man plante i minidrivhus?

Hvad kan man plante i et mini drivhus? Du kan dyrke mange af de samme planter og afgrøder i et minidrivhus, som du kan i et større drivhus. Den eneste forskel er blot størrelsen. Du kan selvfølgelig ikke plante det helt store, men ofte er der plads til både potteplanter og planter i bede i de små drivhuse.

Hvilke blomster er gode i drivhus?

Også blomster som roser, dahlia og tulipaner gror fint i drivhuset. Tulipanerne blomstrer tidligere i drivhuset, end i haven, roserne står beskyttet mod vejr og vind. Måske Dahliaerne bliver for store i drivhuset, men så kan de flyttes ud, når de har dannet knopper.

Hvor stort skal et drivhus være?

Der skal være en passende højde ved drivhusets sider, så planterne har god plads til at vokse, gerne minimum 150 centimeter, og en god højde på midten, så du kan stå oprejst. Minimum 2 meter og gerne mere. Et drivhus i en god størrelse er ikke kun et spørgsmål om kvadratmeter, der skal også kubikmeter til.

Hvilke planter kan man have i et orangeri?

Bygninger som orangerier og vinterhaver kan minde om en udestue, men de adskiller sig ved, at de som regel er opvarmede i de kolde måneder. Orangerier opvarmes om vinteren til 5-9 grader, for at kunne overvintre eksotiske planter, fx citrus, oliven, ægte laurbær, granatæble, ægte jasmin og dadelpalme.

Hvilke blomster kan stå i drivhus?

Andre typiske blomster og planter, der kan dyrkes i orangerier, er alle citrustræer, men også nerie, hibiscus, myrter, orkideer, kamelia, bananplanter og granatæble.