Table of Contents:

  1. Hvilken klematis?
  2. Hvor tæt kan man plante klematis?
  3. Hvornår skyder klematis?
  4. Hvornår er det bedst at plante klematis?
  5. Hvor meget vokser en klematis?
  6. Hvorfor blomstrer klematis ikke?
  7. Hvor gror klematis bedst?
  8. Hvordan få til klematis?

Hvilken klematis?

Når man drømmer om at plante klematis, er det ofte de storblomstrede klematis, man har i tankerne. De har store flotte blomster med 6 til 8 kronblade (blosterblade). Nogle sorter har fyldte blomster, dog som regel kun under første blomstring. Storblomstrede klematis blomstrer både i maj – juni og igen i sensommeren.

Hvor tæt kan man plante klematis?

Klatrende klematis Det klematis skal klatre på, skal derfor gerne være helt eller delvist vandret. Et espalier kan f. eks. bestå af vandrette 2 × 2 cm lister eller plastovertrukne stålwirer med wirestrammere, sat vandret med 25–30 cm mellemrum 3 cm fra hegnet eller muren.

Hvornår skyder klematis?

De forårsblomstrende klematis danner knopper om efteråret, mens de sommer- og efterårsblomstrende klematis danner knopper om foråret.

Hvornår er det bedst at plante klematis?

Klematis kan plantes ud hele året rundt, så længe jorden er medgørlig. Det bedste tidspunkt, at plante klematis ud på, er dog om efteråret, hvor jorden er lun efter sommerens varme og fugtig efter årstidens nedbør.

Hvor meget vokser en klematis?

Efeu, klematis, arkitektens trøst, blåregn og rådhusvin er eksempler på sorter, der vokser forholdsvist hurtigt. De skal alle have en sæson til at etablere sig, men herefter vil de med al sandsynlighed vokse et par meter om året.

Hvorfor blomstrer klematis ikke?

Planten klarer sig fint uden beskæring, men hvis den bliver for stor, kan du sagtens klippe den ned. Bare vent til efter blomstringen i maj-juni. Planten blomstrer nemlig på andet års skud, og hvis du beskærer om foråret, kommer der ingen blomster til maj.

Hvor gror klematis bedst?

Det er bedst at plante klematis mod øst eller vest, hvor der hverken er fuld sol hele dagen eller dyb skygge. Ude i skoven har klematis sine rødder i den skyggefulde skovbund, mens de lange ranker søger op i træerne mod lyset for at blomstre. I haven kan klematis også godt lide at have kølige rødder.

Hvordan få til klematis?

Klematis skal plantes dybt, gerne 10-15 cm dybere end jorden i potten. Skal klematissen kravle på et fritstående espalier eller op i et træ, skal den plantes på den mest skyggefulde side, da rødderne og den nederste del af planten skal have det køligt.