Table of Contents:

  1. Er man ansat i Forsvaret som værnepligtig?
  2. Hvilke muligheder giver værnepligt for videre uddannelse og job?
  3. Hvad tjener man som officer i Hæren?
  4. Hvad er Mobiliseringsværnepligt?
  5. Kan man blive genindkaldt?
  6. Er værnepligt et arbejde?

Er man ansat i Forsvaret som værnepligtig?

Værnepligtige lønmodtagere samt kvinder ansat på værnepligtslignende vilkår, som har modtaget meddelelse om tidspunktet for indkaldelse, og som på indkaldelsestidspunktet vil have været uafbrudt ansat i samme virksomhed i mindst 9 måneder med en gennemsnitlig ugentlig arbejdstid på mere end 8 timer.

Hvilke muligheder giver værnepligt for videre uddannelse og job?

Forsvaret er ikke alene en mulighed for at blive professionel soldat, det er også en lang række andre muligheder indenfor alt fra IT til kontor og logistik, så er du interesseret i det Forsvaret står for, så kan du med stor sandsynlighed også finde et job her, der passer til netop dine interesser og kompetencer.

Hvad tjener man som officer i Hæren?

23.100 kr. om måneden. Som færdiguddannet vil din løn være ca. 30.000 kr.

Hvad er Mobiliseringsværnepligt?

Skydning, enkeltmandsoverlevelse, førstehjælp og forskellige kampopgaver, er nogle af de fag, du bliver uddannet i. Som mobiliseringsværnepligtig lærer du, hvordan du indgår i et større fællesskab, hvor evnen til at kunne sætte dine egne behov til side for fællesskabes løsning af opgaver, er vigtig.

Kan man blive genindkaldt?

Fra 1. juli 2019 vil alle, der har været ansat i forsvaret i et år eller mere, have pligt til at forrette tjeneste i krig eller krisesituationer i op til 36 måneder. Forpligtelsen gælder, indtil den enkelte når sin pensionsalder.

Er værnepligt et arbejde?

Dermed tæller værnepligtstiden med som arbejde. Som værnepligtig har du ret til at tilmelde dig i indtil 2 uger efter hjemsendelsen, men så tæller værnepligtstiden ikke med som arbejde.