Table of Contents:

  1. Hvad står tallene for på dæk?
  2. Hvad betyder symbolerne på dæk?
  3. Hvad betyder bogstaverne på mc dæk?
  4. Hvad betyder 215 55 r17?
  5. Hvad betyder de røde og gule prikker på dæk?
  6. Hvad betyder 205 55 R 16?
  7. Hvad er forskellen på fælge og hjulkapsler?

Hvad står tallene for på dæk?

Det første tal refererer til dækkets bredde i millimeter efterfulgt af slidbanen som en procentdel i forhold til bredden - til beregning af højden af dækket. For eksempel, 60 procent af 1 mm. Bogstavet R angiver et radialt dæk og i slutningen finder du hjuldiameteren i tommer.

Hvad betyder symbolerne på dæk?

Hvornår et dæk er produceret fremgår af et firecifret tal, der typisk står på siden af dækket i forbindelse ,ed DOT-, ECE- eller EEC-mærkningen. De første to tal er ugenummeret, og de sidste tal angiver årstallet fx 2513 = uge 25, år 2013. Det er en god ide at spørge efter så nye dæk som muligt, når man køber dæk.

Hvad betyder bogstaverne på mc dæk?

(1) Det første tal er dækkets bredde i millimeter (på ældre dæk kan det stå i tommer). Tallet efter skråstregen er forholdet mellem dækkets højde og bredde i procent, her 50 procent af 190 mm, altså 95 mm. Dæk med diagonalkarkasse (dækkonstruktioner forklares senere) efterfølges af en bindestreg.

Hvad betyder 215 55 r17?

De første tre tal (205) angiver bredden af dækket i millimeter. 60 er dækkets bredde/højdeforhold eller profil. Dette er angivet i procent af dækkets bredde. "R" står for konstruktionen af dækket, der angiver, at dækket er et radialt dæk.

Hvad betyder de røde og gule prikker på dæk?

Nogle dækfabrikater mærker deres dæk med røde og gule mærker, som indikerer henholdsvis punkt for størst stivhed og størst vægt. Der ikke er enighed blandt dækproducenter ang. mærkningsform. Kontakt derfor den enkelte dækproducent eller importør herom.

Hvad betyder 205 55 R 16?

Hvad betyder forskellige tal og bogstaver på dækkets side? (for eksempel 205/55 R 16 94 T XL) De første tre tal (205) angiver bredden af dækket i millimeter. 60 er dækkets bredde/højdeforhold eller profil. Dette er angivet i procent af dækkets bredde.

Hvad er forskellen på fælge og hjulkapsler?

Alufælge derimod, er knap så gode om vinteren. Da der ikke kan monteres hjulkapsler på, får bremserne heller ikke meget beskyttelse mod skidt og snavs. Det kan skade dine bremser i løbet af vinteren. De fleste vil også gerne deres bil ser godt og ”fræk” ud, derfor anvender de alufælge.