Table of Contents:

  1. Hvad er den sydligste ø af de græske?
  2. Hvilke græske øer brænder?
  3. Hvad hedder det græske øhav?
  4. Hvor brænder det i Grækenland 2021?
  5. Hvor er der skovbrand i Grækenland?

Hvad er den sydligste ø af de græske?

Zákynthos er den sydligste af de Ioniske øer beliggende udenfor Grækenlands vestkyst. Øen er især kendt for de gyldne sandstrande med azurblåt vand, så langt øjet rækker.

Hvilke græske øer brænder?

Ifølge de græske myndigheder er hedebølgen den værste siden 1987. Flere af danskernes foretrukne ferieøer som eksempelvis Rhodos er hårdt ramte af de mange brande. På øen Evia er flere landsbyer blevet evakueret som følge af den voldsomme ild. TV2 News fortæller, at brandene nu også nærmer sig Olympia.

Hvad hedder det græske øhav?

De er opdelt i seks grupper med hver deres geografiske placering: Kykladerne i det Ægæiske Hav, mellem Grækenland og Tyrkiet. Ioniske øer i det Ioniske Hav mod vest. Saroniske øer sydvest for Athen.

Hvor brænder det i Grækenland 2021?

Over 400 nye brande er brudt ud i løbet af et døgn, oplyser myndigheder ifølge nyhedsbureauet Reuters. De værste brande raser omkring øen Evia, der ligger øst for hovedstaden Athen. Hundredvis af familier har mistet deres hjem. Flere hundrede andre blev evakueret fra øen, der er Grækenlands næststørste.

Hvor er der skovbrand i Grækenland?

Lokale beboere forsøger at slukke en skovbrand på Evia, der er Grækenlands næststørste ø. Øen er hårdt ramt af katastrofen. Fredag aften blev hundredvis af beboere fra øen Evia evakueret med færge. Et hus er brændt ned ved byen Agios Stefanos nord for Grækenlands hovedstad, Athen, lørdag.