Table of Contents:

 1. Hvad er en god løgn?
 2. Hvorfor lyver min teenager?
 3. Hvorfor er der nogen der lyver?
 4. Hvad betyder ærlighed varer længst?
 5. Hvorfor er man lystløgner?
 6. Hvad gør man hvis ens barn lyver?
 7. Hvorfor lyver min søn?
 8. Hvordan gennemskuer man en løgn?
 9. Hvad kalder man en person som lyver hele tiden?
 10. Hvad betyder ærligt?
 11. Hvad betyder den der hvisker lyver?

Hvad er en god løgn?

(Det modsatte af sandhed er usandhed). Man kan udmærket tale usandt uden at lyve: Man kan være i god tro, være fejlinformeret, have misforstået, fejltolket, være ført bag lyset osv. Termen hvid løgn dækker over en lille "uskyldig" løgn; ikke for at være ond, men for at beskytte noget eller nogen.

Hvorfor lyver min teenager?

Alle teenager lyver overfor deres forældre fra tid til anden, og af forskellige årsager. De ønsker at værne om deres privatliv, og de ønsker at have deres privatliv for sig selv.

Hvorfor er der nogen der lyver?

Senere hen i livet lyver vi for at opnå de ting, vi ønsker, for personlig vinding eller for at beskytte os selv. Vi fortæller ”hvide løgne” for at beskytte andres følelser, og så er der de patologiske løgnere i blandt os, de mennesker, som føler sig drevet til at lyve til alle tider.

Hvad betyder ærlighed varer længst?

Når jeg mener at vi kommer længst med sandheden, så handler det om, at jeg tror vi kommer længst med sandheden om os selv. Hvis vi overfor hinanden har villigheden til at få indsigt i os selv og modet til at dele denne indsigt med hinanden, så kan vi få nærhed, intimitet og en kærlighed der varer hele livet.

Hvorfor er man lystløgner?

Motiveret af ønsket om at være interresant, særlig, speciel eller betydningsfuld. Det ses ofte at denne form for løgn ikke tjener noget praktisk formål eller indgår i planlagt bedrag eller svindel. Det antages derfor at denne type løgn er motiveret af 'forfængeligheds-hensyn'.

Hvad gør man hvis ens barn lyver?

Kend motivet. Hendes bedste råd er, at forældrene interesserer sig for, hvad barnet fortæller og prøver at gennemskue, hvorfor det fortæller, som det gør. - Man skal sætte fokus på, hvad det er for motiver barnet har for at forstå barnets historie. Det er en af måderne, man kan komme det til livs, siger hun.

Hvorfor lyver min søn?

Det er helt naturligt, at børn kommer til at sige noget, der er løgn. For børn er det at fortælle sandheden ikke nær så sort/hvidt, som man måske skulle tro, viser nyt forskningsstudie. Der kan være mange ting på spil, især overvejelser om sandheden kan gå ud over andre eller en selv.

Hvordan gennemskuer man en løgn?

Her er, hvad du skal bide ekstra mærke i, når du snakker med den, der måske/måske ikke lyver:
 1. Holder pauser. En løgn skal gerne passe ind i en sammenhæng og her er der både tidspunkter og steder, som skal passe sammen. ...
 2. Går meget i detaljer. ...
 3. Spørg om alt muligt. ...
 4. Lyt til stemmen. ...
 5. Opfører sig anderledes.
7. nov. 2016

Hvad kalder man en person som lyver hele tiden?

Münchausens syndrom er en tilstand, hvor en person har symptomer og tegn på alvorlig sygdom, som viser sig at være opfundet og falske. Personen producerer altså selv bevidst sine symptomer og fund. Baggrunden for adfærden er oftest uklar, men har ofte til hensigt at kunne opnå en sygerolle eller behandling.

Hvad betyder ærligt?

Ærlighed er en personlig egenskab. En ærlig person er en person med en stærk tilbøjelighed til at fortælle sandheden. Ærlighed indebærer en mangel på bedrag. En erklæring kan være helt korrekt, og stadig være uærlig, hvis hensigten er at bedrage.

Hvad betyder den der hvisker lyver?

Det er i orden at sige nej, hvis det er det, du mener. Den, der hvisker, lyver. Sladder og hvisken er ofte løgn. Den, der ikke vil tro løgn, er ikke værd at fortælle noget.