Table of Contents:

  1. Hvilke to korntyper er de mest anvendte i Danmark til brødbagning?
  2. Hvilke slags korn findes der?
  3. Hvordan smager byg?
  4. Hvornår sås korn?
  5. Hvilke kornsorter dyrkede man mest i Danmark?

Hvilke to korntyper er de mest anvendte i Danmark til brødbagning?

Rug og hvede er de kornsorter, hvis dej egner sig til bagning i ovn, på grund af glutenindhold.

Hvilke slags korn findes der?

I Danmark dyrkes fire arter, rug, hvede, byg og havre. Alle fire kornarter stammer fra vilde arter i Mellemøsten og har været dyrket i flere tusinde år. Majs dyrkes kun i mindre omfang i Danmark, men er sammen med ris, hirse og durra vigtig internationalt.

Hvordan smager byg?

Byggen høstes typisk i juli og august, men fås hele året. Byg smager mildt og let, men har til gengæld en evne til at optage smag fra de råvarer, som den kombineres med.

Hvornår sås korn?

Vinterhvede kan sås i hele september, men den foretrukne såtid er mellem 10. og 20. september. Den høstes året efter i august.

Hvilke kornsorter dyrkede man mest i Danmark?

Der dyrkes en række forskellige typer korn i Danmark, bl. a. vinter- og vårhvede, vinter- og vårbyg, vinterrug, triticale og havre.