Table of Contents:

  1. Hvad koster Petrus?
  2. Hvor kommer Pomerol vin fra?
  3. Hvad betyder Pomerol?
  4. Hvordan udtales Petrus?
  5. Hvilken drue er Pomerol?
  6. Hvem laver Petrus vin?
  7. Hvad koster den dyreste vin i verden?

Hvad koster Petrus?

Moeixs ejer i dag Petrus 100% og producerer i snit 2500 kasser på det højest beliggende plateau, og prisen er på ca. 15.000 fl. i aktuelle årgange, og over 50.000 kr. i ældre årgange.

Hvor kommer Pomerol vin fra?

Pomerol er et særdeles eftertragtet vinområde i Bordeaux og nabokommune til St. Emilion. I modsætning til Medoc er udbuddet grundet størrelsen meget lille, hvorfor det også kan være vanskeligt at finde god Pomerol-vin til prisen.

Hvad betyder Pomerol?

Pomerol er en lille appelation omkring 40 km oppe ad Dordogne floden fra Bordeaux. Les negociants på Libournes kaj ud til floden har handlet med Pomerol, St. -Emilion og andre vine fra omegnen i mange århundreder. I hele det tidsrum har de næppe set så kraftig udvikling som der er sket de sidste 50 år.

Hvordan udtales Petrus?

Som jorden er fed og rig, er vinene det ligeså.

Hvilken drue er Pomerol?

De mest kendte druer, som er med i fremstillingen af de populære vine fra Pomerol er Cabernet Franc og Merlot. Cabernet Franc tilfører vinen kompleksitet, og Merlot druen giver runde, generøse, faste og alkoholrige rødvine.

Hvem laver Petrus vin?

Beskrivelse
Årgang2006
ProducentChâteau Petrus
VinmagerJean Claude Berrouet
DruerMerlot (100 %)
Nettoindhold0,75 l

Hvad koster den dyreste vin i verden?

Vinen der blev solgt på det åbne marked, er en flaske Romanée-Conti fra 1999 der blev solgt til hele 2,4 millioner ekskl. moms til en asiatisk vin samler. Denne flaske er i en 6 liter udgave og samlet er der kun produceret 8 flasker i denne 6 liter format.