Table of Contents:

 1. Hvordan bliver man indstillet til gastric bypass?
 2. Kan man få tilskud til fedmeoperation?
 3. Hvem kan få gratis fedmeoperation?
 4. Kan man tage på igen efter gastric bypass?
 5. Hvor meget koster en fedmeoperation?
 6. Hvor meget skal man tabe sig før gastric bypass?
 7. Hvad koster en gastric sleeve?
 8. Kan man få betalt en brystoperation?
 9. Kan man få tilskud til Brystreducering?
 10. Hvornår må man blive gravid efter gastric sleeve?
 11. Hvad er intern herniering?
 12. Hvad koster en fedmeoperation samfundet?

Hvordan bliver man indstillet til gastric bypass?

Forudsætningen for vurdering med henblik på tilbud om fedmekirurgi i offentligt regi er, at patienten har gennemgået et medicinsk udrednings- og behandlingsforløb på relevant specialiseringsniveau. Det er et krav at patienten som led heri skal have opnået minimum 8 % vægttab, og skal samtidig have et BMI ≥ 35.

Kan man få tilskud til fedmeoperation?

Er du medlem af sygeforsikring Danmark Patienter, som er medlem af gruppe 1 og 2 + tillægsforsikring i gruppe 5, får udbetalt 7.500 kr. i tilskud fra sygeforsikring Danmark, hvis de er fyldt 25 år og skal have en gastric sleeve, bypass eller banding. Har man udvidet operationsdækning, kan man få yderligere tilskud.

Hvem kan få gratis fedmeoperation?

Kropsmasseindeks (BMI) skal være >35 og du skal samtidigt have sygdomme/tilstande, der skyldes fedmen og som kan bedres ved vægttab, fx: Svær søvnapnø Diabetes mellitus (sukkersyge) type 2. Hypertension (forhøjet blodtryk), som har været svært at regulere med medicin.

Kan man tage på igen efter gastric bypass?

Nogle begynder nemlig efter et par år at tage på igen. Mange tror, at man ikke kan tage på igen, når man gennemgået en gastric bypass. Men det kan man. Især hvis man ikke bliver dårlig af at spise fede og søde madvarer (dumping) – altså mad med et højt indhold af kalorier.

Hvor meget koster en fedmeoperation?

Prisen for selve fedmeoperationen inklusiv indlæggelse er 48.000 kroner, hvilket svarer til den pris, som de offentlige sygehuse afregnes for en fedmeoperation.

Hvor meget skal man tabe sig før gastric bypass?

Den medicinske forundersøgelse vil tage ca. 3 måneder, hvorunder patienterne skal tabe 8 % (eller 10% ved BMI> 55) af deres vægt før indstilling til kirurgi.

Hvad koster en gastric sleeve?

Gastric Sleeve 34.995 kr. Gastric Bypass 36.995 kr. Gastric Balloon 19.995 kr.

Kan man få betalt en brystoperation?

Ingen hjælp i det offentlige. Den kvinde, der ønsker større bryster, må som absolut hovedregel selv betale for operationen på en privatklinik eller – hospital. Det offentlige sundhedsvæsen hverken laver eller betaler brystforstørrelse. Der kan dog være undtagelser fra den regel.

Kan man få tilskud til Brystreducering?

Hvis du bliver godkendt til det, så kan du et tilskud til en brystreducerende operation fra det offentlige. Det kræver dog, at du opfylder visse kriterier. Der er blandt andet et krav om, at det enkelte bryst vejer 400 gram eller derover.

Hvornår må man blive gravid efter gastric sleeve?

Gastric sleeve er ingen hindring for, at du kan blive gravid. Tværtimod vil mulig heden for at opnå graviditet bedres efter et stort vægttab. Det er ikke hensigts mæssigt, at du bliver gravid i den periode, hvor vægten falder. En graviditet vil påvirke dit ønskede vægttab samt øge risikoen for fejlernæring.

Hvad er intern herniering?

Symptomer på internt hernie Iskæmi opstår ved torsion af tarmkrøset, der kan medføre gangræn af tarmen, og ved hindret afløb fra den udshuntede ventrikel, er der risiko for gastric blowout.

Hvad koster en fedmeoperation samfundet?

ryg og baller, er på 80.000 kroner. På de offentlige sygehuse er udgifterne endnu større med en såkaldt DRG-værdi helt op i nærheden af 150.000 kroner for de store »bodylift«-forløb.