Table of Contents:

  1. Hvad er forskellen på streetart og graffiti?
  2. Er graffiti hærværk?
  3. Hvad har street art og graffiti tilfælles?
  4. Hvad er formålet med streetart?
  5. Er street art kunst eller hærværk og hvor går grænsen?
  6. Hvilken funktion har graffiti?
  7. Hvad er straffen for at lave graffiti?
  8. Hvad handler street art om?
  9. Hvor kommer street art fra?

Hvad er forskellen på streetart og graffiti?

Street art - eller gadekunst, som det jo betyder - er en slags udvikling af graffitien. Og hvor graffiti er ord og bogstaver, så er street art motivbaseret og i nogles øjne mere kunstnerisk. Ofte bruger kunstnerne spraydåser til graffiti og pensler til street art.

Er graffiti hærværk?

Graffiti er ulovligt hærværk Når der males graffiti på andres ejendom uden tilladelse fra ejerne, så er det hærværk. Graffiti på offentlige steder uden tilladelse er altså hærværk. Blandt DSB's kunder skaber det utryghed at bruge tog eller opholde sig på stationer, der er fyldt med graffiti.

Hvad har street art og graffiti tilfælles?

Graffiti og street art adskiller sig blandt andet i udseende. Graffiti betragtes som ord og bogstaver, hvor street art er den mere kunstneriske, motivbaserede udgave. Men fælles for begge kunstformer er, at de har eksisteret siden de vægmalerier, der indgik i historiefortællingen blandt hulemænd.

Hvad er formålet med streetart?

Hvor traditionel graffiti ofte først og fremmest er stilistiske og territoriale markeringer, har gadekunsten ofte også andre primære formål. Noget nyere gadekunst har et humoristisk og ofte ironiserende budskab som distance til den mere rå udtryksform i graffitien.

Er street art kunst eller hærværk og hvor går grænsen?

Den kunstform, der siden årtusindeskiftet går under paraplybegrebet ”Street Art” er en vaskeægte gråzone indenfor hele vandalisme diskussionen. Street Art kunstnere, såsom Banksy eller Shephard Fairey begyndte deres karrierer med at tagge humoristiske, samfundskritiske og kryptiske på mure og vægge i London.

Hvilken funktion har graffiti?

Oprindeligt er graffiti blevet brugt til at markere enkeltpersoner eller gruppers territorier, og det er fortsat i mange tilfælde graffitiens funktion. Men der kan være mange andre grunde til at male graffiti.

Hvad er straffen for at lave graffiti?

Risiko for graffitimaleren “Den, der ødelægger, beskadiger eller bortskaffer ting, der tilhører en anden, straffes med bøde eller fængsel indtil 1 år og 6 måneder.” Af paragraffens stk. 2 fremgår det endvidere, at straffen i særlige tilfælde kan stige til fængsel i 6 år.

Hvad handler street art om?

Hvor traditionel graffiti ofte først og fremmest er stilistiske og territoriale markeringer, har gadekunsten ofte også andre primære formål. Noget nyere gadekunst har et humoristisk og ofte ironiserende budskab som distance til den mere rå udtryksform i graffitien.

Hvor kommer street art fra?

Street art tager form De aller første former for street art kom tilbage i 1970'erne i New York, hvor spraymalet grafik dukkede op på siden af togvogne og bygningsfacader. I løbet af 1980'erne gik det dog fra at være vrede unge mennesker, der lavede ballade til i sandhed at være et kunstnerisk udtryk.