Table of Contents:

 1. Hvor gode karakterer skal man have for at blive tandlæge?
 2. Hvad er gennemsnittet for at blive tandlæge?
 3. Hvordan bliver man Tandkirurg?
 4. Hvor meget tjener en tandlæge om året?
 5. Hvordan bliver man tandlæge tandklinikassistent?
 6. Hvor kan man læse til tandplejer?
 7. Hvad koster det at blive tandlæge?
 8. Hvordan bliver man Kæbekirurg?
 9. Hvad tjener man som tandlæge?
 10. Hvad tjener en tandlæge 2021?
 11. Er der mangel på tandplejer?
 12. Hvad skal der til for at blive klinikassistent?

Hvor gode karakterer skal man have for at blive tandlæge?

Ved ansøgning i kvote 1 skal karaktergennemsnittet fra den gymnasiale eksamen være mindst 6,0. Ved ansøgning i kvote 2 skal du bl. a. deltage i en kvote 2-prøve.

Hvad er gennemsnittet for at blive tandlæge?

På Københavns Universitet kræver det et karaktergennemsnit på 10,2 (kvote 1), og på Aarhus Universitet skal man have et gennemsnit på 10,0 (kvote 1). I alt har 2.092 søgt ind på tandlægestudiet i 2020.

Hvordan bliver man Tandkirurg?

Parakliniske fag, der forbereder dig til at kunne udføre det kliniske arbejde. Det kan fx være almen kirurgi, generel medicin og mikrobiologi. Kliniske fag, fx oral diagnostik, tandsygdomslære, bidfunktionslære, protetik (læren om proteser, kroner og broer), tandregulering og børnetandpleje.

Hvor meget tjener en tandlæge om året?

PrivatKommune
Tandlæge57.238 kr.43.257 kr.

Hvordan bliver man tandlæge tandklinikassistent?

Uddannelsen til tandklinikassistent er en erhvervsuddannelse, der veksler mellem ophold på skole og praktik på den tandklinik, du er ansat. Du kan blive elev i en privat tandlægepraksis eller i den kommunale tandpleje. Du har også muligheder for praktik og job i udlandet.

Hvor kan man læse til tandplejer?

Uddannelsen foregår i København og Aarhus. Læs mere på uddannelsesstedernes hjemmesider: Tandplejer - Københavns Universitet. Tandplejer - Aarhus Universitet.

Hvad koster det at blive tandlæge?

PrivatKommune
Tandlæge57.238 kr.43.257 kr.

Hvordan bliver man Kæbekirurg?

Ved Afdeling for Kæbekirurgi er der mulighed for at blive uddannet som specialtandlæge....Specialtandlæge
 1. 6 måneders introduktionsuddannelse i specialet.
 2. 2 x 3 måneders udda​​nnelse i kirurgi og medicin.
 3. 3 års hoveduddannelse i specialet TMK-kirurgi, heraf 1 år på anden afdelings hoveduddannelse i specialet TMK-kirurgi.

Hvad tjener man som tandlæge?

PrivatKommune
Tandlæge57.238 kr.43.257 kr.

Hvad tjener en tandlæge 2021?

Den gennemsnitlige tandlæge tjener godt og vel 52.566 kroner før skat, hvilket typisk er med syv års erfaring. Det er ikke muligt at give et entydigt svar på, hvad dette er efter skat, da skatteforhold, fradrag og trækprocent kan variere meget fra person til person.

Er der mangel på tandplejer?

På landsplan er der cirka 200 ubesatte tandlægestillinger og 53 deltidsstillinger på private klinikker. 31 % af klinikkerne har haft svært ved at rekruttere tandlæger inden for det seneste år. 17 % af klinikkerne har ubesatte tandlæge- eller tandplejerstillinger. 53 % af klinikkerne har 1 måneds eller længere ventetid.

Hvad skal der til for at blive klinikassistent?

Uddannelsen er en erhvervsuddannelse, der veksler mellem ophold på skole og praktik på en tandklinik. Tandklinikassistenten skal have overblik, psykologisk sans, praktisk håndelag og besidde evne til samarbejde og kommunikation. Tandklinikassistenten kan få arbejde på private tandlægeklinikker og i kommunal tandpleje.