Table of Contents:

 1. Hvad siger lejeloven om husdyr?
 2. Hvad er smådyr?
 3. Er et marsvin et husdyr?
 4. Hvad betyder husdyr tilladt?
 5. Er kanin husdyr eller smådyr?
 6. Hvad er forskellen på husdyr og kæledyr?
 7. Kan en ejerforening forbyde husdyr?
 8. Er kanin et smådyr?
 9. Hvad betyder husdyrhold?
 10. Kan marsvin lide at blive kælet?
 11. Kan marsvin blive renlige?
 12. Hvorfor må man ikke have husdyr?
 13. Er en kanin husdyr?
 14. Er en kanin et pattedyr?
 15. Er kanin et husdyr eller smådyr?

Hvad siger lejeloven om husdyr?

I en lejebolig må lejeren kun have hund, hvis det fremgår af lejekontrakten (kig i lejekontraktens § 10 og § 11), eller hvis det står i husorden. Hvis der ikke står, at man må have husdyr herunder hund, er det ikke tilladt. Hvis lejeren alligevel har hund uden tilladelse, kan lejeren blive smidt ud.

Hvad er smådyr?

Hvad er forskellen på husdyr og smådyr? Ifølge loven forstås husdyr som dyr af en vis størrelse. Hunde og katte er eksempler på husdyr. Dyr som fisk, undulater, hamstere og lignende falder uden for kategorien “husdyr” og betragtes i stedet som det, man kalder “smådyr”.

Er et marsvin et husdyr?

Marsvin som kæledyr. Marsvinet stammer fra Andesbjergene og lever i dag vildt i Colombia, Peru og Bolivia. Det har været holdt som husdyr i områderne omkring Andes i flere tusinde år og blev indført som kæledyr i Europa i 1500-tallet, hvor dronning Elizabeth 1.

Hvad betyder husdyr tilladt?

Helt konkret betyder det, at hvis din hund eller kat er flyttet ind, mens det stadig var tilladt at holde husdyr, må den gerne blive boende. Når den nye husorden er trådt i kraft, må du dog ikke anskaffe dig flere husdyr. Det modsatte kan også gøre sig gældende.

Er kanin husdyr eller smådyr?

hund og kat. Eftersom flere danskere er begyndt at holde fugle, fisk, kaniner og andre smådyr, så er der opstået en tvivl i praksis om hvordan disse skal defineres. Udgangspunktet må være, at disse kategoriseres som ”smådyr” og dermed ikke underlagt ”husdyr”.

Hvad er forskellen på husdyr og kæledyr?

Husdyr er dyr, der igennem generationer har tilpasset sig mennesker (se domesticering). Husdyr kan blandt andet være arbejdskraft eller fødekilde. De er ejet af mennesker og lever typisk et liv, der er styret af mennesker. Husdyr bør ikke forveksles med kæledyr.

Kan en ejerforening forbyde husdyr?

Ejerforeningen kan formentlig ikke efterfølgende i en husorden forbyde hundehold. Ejerforeningen kan i husordenen give regler om hvorledes man skal færdes med husdyr på arealet, og kan ikke gribe ind i ejerens benyttelse af sin lejlighed.

Er kanin et smådyr?

Eftersom flere danskere er begyndt at holde fugle, fisk, kaniner og andre smådyr, så er der opstået en tvivl i praksis om hvordan disse skal defineres. Udgangspunktet må være, at disse kategoriseres som ”smådyr” og dermed ikke underlagt ”husdyr”.

Hvad betyder husdyrhold?

Et husdyr er et dyr, som adskiller sig genetisk fra sin vilde stamform, og som kontrolleres avlsmæssigt af mennesker for at udnytte deres produkter og arbejdskraft. Et husdyr kaldes også et domesticeret dyr. Domesticering er det videnskabelige ord for den proces, hvor man gør en vild dyrerace til en husdyrrace.

Kan marsvin lide at blive kælet?

Man bør mindst bruge 1 time dagligt på sit marsvin. Det elsker at blive kælet med. Det kan også godt lide at blive børstet.

Kan marsvin blive renlige?

Marsvin er desværre ikke renlige som katte og kaniner kan blive. Vælger man at have dem løbende frit på gulvet, skal man være klar over at de tisser og pøller overalt, og dertil kommer at de nok også vil forsøge at gnave i det de kan få fat i og som virker spændende.

Hvorfor må man ikke have husdyr?

Regler for husdyr i en lejebolig kan ofte være svære at finde hoved og hale i. ... Udgangspunktet må være, at disse kategoriseres som ”smådyr” og dermed ikke underlagt ”husdyr”. Derfor skal det defineres i lejekontraktens § 11, at smådyr ej er tilladt, hvis der skal være forbud på mod disse.

Er en kanin husdyr?

Kaniner er slet ikke til at stå for, med deres bløde pels, lange ører og små mimrende næser. Derfor er det et kæledyr, som mange vælger. Man skal dog huske at tænke sig rigtig godt om, inden man anskaffer sig en kanin.

Er en kanin et pattedyr?

Harer og kaniner er små pattedyr der tilhører familien (Leporidae). Den største slægt er Lepus. Der er forskellige arter i verden, her i blandt den europæiske hare (Lepus europaeus) og sneharen (Lepus timidus).

Er kanin et husdyr eller smådyr?

hund og kat. Eftersom flere danskere er begyndt at holde fugle, fisk, kaniner og andre smådyr, så er der opstået en tvivl i praksis om hvordan disse skal defineres. Udgangspunktet må være, at disse kategoriseres som ”smådyr” og dermed ikke underlagt ”husdyr”.