Table of Contents:

  1. Hvor mange rumstationer er der i kredsløb om Jorden?
  2. Hvor er Den Internationale Rumstation?
  3. Hvor gammel er ISS?
  4. Hvad lyser kraftigt på himlen?
  5. Hvad er diameteren på Solen?
  6. Hvordan startede ISS?
  7. Hvor højt flyver den internationale rumstation?
  8. Hvor langt væk er ISS rumstation?

Hvor mange rumstationer er der i kredsløb om Jorden?

Efter den kontrollerede nedstyrtning af Mir i 2001 er Den Internationale Rumstation den eneste af disse der på nuværende tidspunkt er i kredsløb om jorden. Den har været bemandet uden pause siden 30. oktober 2000.

Hvor er Den Internationale Rumstation?

Den Internationale Rumstation befinder sig i et lavt kredsløb omkring Jorden. Mens f. eks. kommunikationssatellitter bevæger sig om Jorden i op til tusindvis af kilometers afstand, er ISS blot mellem 3 km fra Jorden i en lav kredsløbsbane benævnt LEO (Low Earth Orbit).

Hvor gammel er ISS?

Den Internationale Rumstation, ISS, er verdenshistoriens største fællesmenneskelige projekt, et samarbejde mellem 15 lande og fem rumfartsorganisationer. Det første skridt til ISS blev taget i 1998, da Rusland sendte en raket ud i rummet.

Hvad lyser kraftigt på himlen?

Så selvom stjernen Rigel i stjernebilledet Orion (fod) lyser 40.000 gange kraftigere end vores egen sol, så ses den langt fra så tydeligt som eksempelvis planeten Mars. Tjek lige fakta om afstand igen. Farven på en stjerne fortæller til gengæld noget om temperaturen.

Hvad er diameteren på Solen?

1.392.700 kmSolen / Diameter

Hvordan startede ISS?

ISS, som vi kender det i dag, blev grundlagt i 1934, men virksomheden stammer fra 1901. ISS startede som et vagtselskab for lokale virksomheder, men har udviklet og udvidet sig i overensstemmelse med sine grundlæggende værdier.

Hvor højt flyver den internationale rumstation?

Den Internationale Rumstation (engelsk: International Space Station eller forkortet ISS) er en rumstation i kredsløb om jorden i en højde af ca. 386 km. Rumstationen vejer ca. 450 ton.

Hvor langt væk er ISS rumstation?

På billedet ses nogle af ESA's og NASA's astronauter ombord på den internationale rumstation ISS. De er vægtløse. ISS er ikke langt væk fra Jorden; kun 420 km.