Table of Contents:

 1. Hvad er Nordkorea kendt for?
 2. Hvad er Nordkoreas styreform?
 3. Er det farligt at rejse til Sydkorea?
 4. Hvordan er det i Nordkorea?
 5. Hvad må man ikke i Nordkorea?
 6. Hvordan tjener Nordkorea penge?
 7. Hvilken styreform har Sydkorea?
 8. Hvor stærk er Nordkorea?
 9. Hvor lang tid skal man være i militæret i Sydkorea?
 10. Hvor meget koster det at komme til Sydkorea?
 11. Hvilke regler er der i Nordkorea?
 12. Hvad må man i Nordkorea?
 13. Hvor mange er flygtet fra Nordkorea?

Hvad er Nordkorea kendt for?

Nordkorea er et militariseret samfund, som siden 1950'erne har været bygget på Juche-ideologien, der er fortaler for national, kulturel og økonomisk uafhængighed, og at partiet og samfundet skal sættes før individet.

Hvad er Nordkoreas styreform?

Diktatur JucheSocialistisk statEtpartistat Nordkorea/Styreform

Er det farligt at rejse til Sydkorea?

Generel anbefaling. De fleste danskere har ingen problemer under besøg i Sydkorea. Brug din sunde fornuft og vær opmærksom på mistænkelig adfærd, som du ville være det, hvis du var i Danmark. Udenrigsministeriet farver rejsevejledningerne efter om det er sikkert at rejse ift.

Hvordan er det i Nordkorea?

Nordkorea er et kommunistisk diktatur. Samfundet er militariseret og lukket mod omverden. Verden ved meget lidt om det nordkoreanske politiske system. Landet har et parlament og en regering, men det er det kommunistiske arbejderparti som dominerer statsapparatet og militæret.

Hvad må man ikke i Nordkorea?

Du aldrig tage billeder af personer, der står og venter i store grupperinger eller af det arbejdende folk, hvis de fx er ved at renovere en bygning. Som udgangspunkt du heller ikke tage billeder af nordkoreanske soldater.

Hvordan tjener Nordkorea penge?

Nordkoreas vigtigste eksportvarer er, ifølge USA's efterretningstjeneste CIA, mineraler, metaller og våben. Kim Jong-uns folk er ifølge en rapport fra FN blevet så dygtige til at smugle mineraler ud af landet, at styret tjente over 200 millioner dollars på det i 2017. Især kul.

Hvilken styreform har Sydkorea?

Enhedsstat PræsidentialismeKonstitutionel republik Sydkorea/Styreform

Hvor stærk er Nordkorea?

På trods af, at Nordkorea kun er verdens 52. største land målt på befolkningstal, har landet verdens fjerdestørste militær. Over 1,1 millioner soldater er aktive i militæret, og dertil kommer en reservestyrke på adskillige millioner.

Hvor lang tid skal man være i militæret i Sydkorea?

Tjenestetiden er 26 måneder i hæren og 30 måneder i de andre værn. Krigsreserven på 4.500.000 er under reorganisering. Styrkerne er udrustet med moderne materiel.

Hvor meget koster det at komme til Sydkorea?

Den bedste pris på en enkeltbillet til Sydkorea fra Danmark i de seneste 72 timer er 2.739 kr. (København Kastrup til Incheon Intl). 2.821 kr. Den bedste pris på en returbillet til Sydkorea fra Danmark i de seneste 72 timer er 2.821 kr.

Hvilke regler er der i Nordkorea?

 • Regeringen beslutter, hvem der må bo i hovedstaden. ...
 • Du er tvunget til at stemme. ...
 • Du er tvunget til at se stats-TV. ...
 • Det er ulovligt at eje en bibel. ...
 • Bed til, at du aldrig får en fængselsstraf - for din families skyld.

Hvad må man i Nordkorea?

Ud over at det altid er mest høfligt at spørge en given person, om man må tage et billede af dem, er der I Nordkorea en række specifikke regler, du skal følge. Du aldrig tage billeder af personer, der står og venter i store grupperinger eller af det arbejdende folk, hvis de fx er ved at renovere en bygning.

Hvor mange er flygtet fra Nordkorea?

Grænsevagter bærer gasmasker Sydkorea registrerer hvert år antallet af nordkoreanere, der ankommer til landet, og siden 2001 er der målt omkring 1.000-2.000 flygtninge årligt.