Table of Contents:

  1. Hvad betyder tallene på et bildæk?
  2. Hvordan læser man et dæks alder?
  3. Hvad betyder tallene 235 35 19 på et dæk?
  4. Hvilken størrelse hjulkapsel?
  5. Hvad betyder 92t på dæk?
  6. Hvad betyder H og V på dæk?
  7. Hvor gamle dæk må man sælge?
  8. Hvor gammelt er mit bildæk?

Hvad betyder tallene på et bildæk?

Det første tal refererer til dækkets bredde i millimeter efterfulgt af slidbanen som en procentdel i forhold til bredden - til beregning af højden af dækket. For eksempel, 60 procent af 1 mm. Bogstavet R angiver et radialt dæk og i slutningen finder du hjuldiameteren i tommer.

Hvordan læser man et dæks alder?

Tjek dit dæks alder På dæksiden findes et firecifret tal, der fortæller, hvornår dækket er produceret. De første to tal viser ugenummeret, og de sidste tal er årstallet, dækket er produceret i. Eksempel: 2517 = uge 25, år 2017.

Hvad betyder tallene 235 35 19 på et dæk?

Angiver dækkets bredde i millimeter. Angiver dækkets højde i procent i forhold til bredden. Angiver fælgenes højde i tommer. Loadindeks – angiver dækkets bæreevne.

Hvilken størrelse hjulkapsel?

Dine nye hjulkapsler skal være af samme størrelse som dit hjul, så det passer sammen. Hvis størrelsen ikke er den rigtige, kan du ikke bruge dine nyindkøbte hjulkapsler til noget. Du kan sagtens finde frem til størrelsen på bilens hjul derhjemme uden hjælp fra en professionel.

Hvad betyder 92t på dæk?

Hastighedskoder på dæk Dækket skal have en hastighedskode, der svarer til de hastigheder, bilen maksimalt er typegodkendt til at køre med. Koden T betyder fx. at dækket er godkendt til 190 km/t.

Hvad betyder H og V på dæk?

Hastighedskoden fortæller, hvilke hastigheder du maksimalt må køre på dine dæk. 91 er belastningsindekset og svarer til en belastning pr. dæk på 615 kg. H'et betyder dækket er godkendt til 210 km i timen.

Hvor gamle dæk må man sælge?

Der findes ingen regler for, hvor gamle dæk må være, når de sælges til en kunde.

Hvor gammelt er mit bildæk?

På ydersiden af dækket er angivet, hvornår dækket er produceret med det såkaldte DOT-mærke. Mærket består af 4 cifre, hvor de 2 første angiver ugenummer og de to sidste årstal. Eksempel: 5008 betyder, at dækket er fremstillet i uge .