Table of Contents:

 1. Hvad kendetegner den arkaiske arkitektur?
 2. Hvad kendetegner de arkaiske græske skulpturer i forhold til de ægyptiske?
 3. Hvad er en arkaisk skulptur?
 4. Hvad kom før arkaisk tid?
 5. Hvad kaldes en spiralformet udsmykning på den øverste del af en græsk søjle?
 6. Hvad kendetegner kunsten i den klassiske periode?
 7. Hvad adskiller de Senklassiske skulpturer fra de klassiske?
 8. Hvad kendetegner Højklassisk tid?
 9. Hvad kommer efter arkaisk tid?
 10. Hvad har man om i oldtidskundskab?
 11. Hvad kaldes et tempel hvis forhal åbner sig med søjler mellem fremskudte sidemure?
 12. Hvad er græske søjler lavet af?
 13. Hvad er klassisk kunst?
 14. Hvad kendetegner klassisk?

Hvad kendetegner den arkaiske arkitektur?

Arkaisk kunst at pynte deres vaser med motiver af sfinkser og lotusblomster, som de havde set i orienten og Egypten. Det kalder man den orientaliserede stil. Stilen var mere naturalistisk end den hidtil herskende geometriske kunst, der var præget af gentagne, abstrakte mønstre.

Hvad kendetegner de arkaiske græske skulpturer i forhold til de ægyptiske?

De arkaiske skulpturer havde en religiøs tilknytning. Ligesom de ægyptiske skulpturer, så anvendte grækerne skulpturerne som en form for gravsten. Skulpturen kunne i sådanne tilfælde repræsentere den afdøde. Forskere mener, at godt 1/4 af skulpturerne har haft en begravelsesrelation.

Hvad er en arkaisk skulptur?

Den arkaiske stil er kendetegnet ved frontalitet, strenghed og stilisering; den bevægelse, der ses i vasemaleriet, blev også udviklet i skulpturen, især templernes gavlskulpturer, mod slutningen af perioden.

Hvad kom før arkaisk tid?

Arkaisk («gammel») tid (ca. 750 f.v.t. - ca. 500 f.v.t.) Hellenisme (323-27 f.v.t.)

Hvad kaldes en spiralformet udsmykning på den øverste del af en græsk søjle?

Volut En spiralformet snoning – som et delvist oprullet bånd. Volutten bruges til at forbinde to punkter i forskellige højde. Samtidig er den dekorativ og bruges især øverst på søjler, ved gavle og trapper.

Hvad kendetegner kunsten i den klassiske periode?

Tidlig klassisk tid 480-450 f.Kr. Den tidlige klassiske periode kendetegnes ved perserkrigene og disses effekt på grækerne samt demokratiets indførelse i Athen. Efter krigene skabes megen kunst som hyldest og tak til guderne, og Det Deliske Søforbund oprettes for at forebygge lignende krige i fremtiden.

Hvad adskiller de Senklassiske skulpturer fra de klassiske?

I senklassisk tid får skulpturerne i langt højere grad et personligt præg, hvor de i tidligere perioder fulgte et mere formelt skema. Nu får de individuel alder, hårpragt og følelsesmæssigt udtryk – Bevægelserne gengives ligeledes efter den aktivitet skulpturpersonen laver.

Hvad kendetegner Højklassisk tid?

Den højklassiske tid er kendetegnet ved en lang og opslidende krig mellem Athen og Sparta og deres allierede, men også ved en stor opblomstring i skabelsen af kunst og teater. Der er tale om en guldalder både inden for kunst og arkitektur og inden for filosofi og litteratur.

Hvad kommer efter arkaisk tid?

Den kan derfor groft inddeles i fire perioder: den arkaiske, ca. 750-480, den klassiske, ca. 480-323, den hellenistiske, ca. 323-31 og romersk kejsertid, ca.

Hvad har man om i oldtidskundskab?

I oldtidskundskab beskæftiger du dig med lige dele sprog, kultur og historie. Du oversætter og fortolker oldtidens græske tekster og danner dig samtidig et billede af den fælles europæiske kulturarv.

Hvad kaldes et tempel hvis forhal åbner sig med søjler mellem fremskudte sidemure?

Templets plan er uhyre simpel, og den følger gennemgående den samme plan, som blev benyttet til menneskenes bolig, et enkelt værelse med en forhal mellem fremspringende sidemure. Denne form kaldes templum in antis.

Hvad er græske søjler lavet af?

Søjlernes struktur Gamle græske søjler blev lavet af meget hård sten. De blev enten udskåret fra en monolit eller samlet af flere stykker - disse komponenter kaldes "trommer".

Hvad er klassisk kunst?

- Egentlig for at beskrive kunst og arkitektur fra antikkens Grækenland og Rom, især græske arbejder fra 4. og 4. - Endnu mere generelt om kunst der har til hensigt at skabe en tilstand af følelsesmæssig og fysisk ligevægt, og som er mere rationelt end intuitivt opbygget. ...

Hvad kendetegner klassisk?

I mere almindelig forstand anvendes den om musik, der ikke kan rubriceres som fx jazz, folk, rock, verdensmusik, pop, og ofte med den underforståede værdibetydning kunstmusik. I den betydning omfatter klassisk musik hele den vestlige musik fra den tidligste gregorianske sang til den nyeste kompositionsmusik, dvs.