Table of Contents:

 1. Hvad skrev Mozart?
 2. Hvad er Mozarts mest kendte værk?
 3. Hvad er Mozart fulde navn?
 4. Hvornår blev klassisk musik populært?
 5. Hvad hed Mozarts vigtigste musiklærer?
 6. Hvilken komponist myrdede Mozart?
 7. Hvem slog Mozart ihjel?
 8. Hvor gammel er klassisk musik?
 9. Hvordan hørte man musik i 70 erne?
 10. Hvornår begyndte Mozart at komponere?
 11. Hvor mange klaverkoncerter skrev Mozart?
 12. Hvad hedder Mozarts kone?
 13. Hvor mange symfonier har Beethoven skrevet?
 14. Hvem myrdede Mozart Antonio?
 15. Hvem hører klassisk musik?

Hvad skrev Mozart?

Wolfgang Amadeus Mozart var produktiv og skrev i mange genrer. De mest kendte værker er skrevet indenfor opera, klaverkoncerter og sonater, symfoni, og strygekvartetter og strygekvintetter.

Hvad er Mozarts mest kendte værk?

I 1781 besøgte han Wien, hvor han slog sig ned og fik berømmelse, men hans økonomiske situation var meget usikker. I sine sidste leveår i Wien komponerede han nogle af sine mest kendte operaer, koncerter, symfonier samt sit Requiem, som blev efterladt ufærdigt på grund af en alt for tidlig død som 35-årig.

Hvad er Mozart fulde navn?

Wolfgang Amadeus Mozart blev født den 27. januar 1756 i Salzburg, og blev som barn hurtigt vurderet til at være et geni. I sit liv rejste han meget, udviklede derigennem et internationalt sind.

Hvornår blev klassisk musik populært?

Fremvæksten af lokaler til offentlige koncerter begyndte allerede i 1720-erne i London og Paris, og spredte sig i løbet af 1700-tallet. Derved blev musikken stadig mere tilgængelig for borgerskabet.

Hvad hed Mozarts vigtigste musiklærer?

Samme år begyndte han en serie på seks kvartetter, som han dedikerede til sin ven Joseph Haydn. De var færdige i 1785. I 1784 blev Mozart interesseret i frimureriet.

Hvilken komponist myrdede Mozart?

Antonio Salieri (født 18. august 1750, død 7. maj 1825) var en italiensk komponist, primært kendt for sine operaer.

Hvem slog Mozart ihjel?

Epidemien havde muligvis sin oprindelse på et militærhospital. Ifølge vores analyser døde Mozart af akut nefritisk syndrom, forårsaget af poststreptokok glomerulonefritis. « Den geniale musiker døde simpelthen af streptokokker. En trist skæbne.

Hvor gammel er klassisk musik?

Klassisk musik bruges også som betegnelse for kompositionsmusikken mellem ca. 1750 og ca. 1810, dvs. den periode, der tillige benævnes den wienerklassiske, og hvis hovedkomponister er Haydn, Mozart og Beethoven; hertil kommer komponister som C.W.

Hvordan hørte man musik i 70 erne?

Det var meget trendy at være musiker i 1970'erne, så mange spillede et eller andet instrument og indgik i forskellige 'bands' som det blev populært at sige i stedet for orkester. Privat snapshot af guitarspillende ungersvend fra 1974.

Hvornår begyndte Mozart at komponere?

Den unge Mozart lærte derefter at spille violin og orgel samt at komponere. Han kunne læse et partitur og spille i takt, før han kunne læse, skrive og regne. I en alder af seks år (1762) komponerede han sine første værker (menuetterne KV 2, 4 og 5 samt allegroen KV 3).

Hvor mange klaverkoncerter skrev Mozart?

Mozarts klaverkoncerter er en verden for sig med det ene svimlende skønne værk efter det andet. Chopin og Brahms skrev hver to værker i genren, og Beethoven fem, mens komponister som Sibelius og Nielsen som bekendt ikke forsøgte sig på det gebet. Men Mozart skrev 27!

Hvad hedder Mozarts kone?

Maria Constanze Mozart født Weber (født 5. januar 1762 i Zell im Wiesental, død 6. marts 1842 i Salzburg) var en tysk-østrigsk sopran, der var gift med komponisten Wolfgang Amadeus Mozart.

Hvor mange symfonier har Beethoven skrevet?

Han levede fra ). Hans mest kendte kompositioner er ni symfonier, fem klaverkoncerter, 32 klaversonater og 16 strygekvartetter. Beethoven udviste musikalsk talent i en ung alder og blev undervist af sin far, Johann van Beethoven, og Christian Gottlob Neefe.

Hvem myrdede Mozart Antonio?

Mozart var “omgivet af mennesker, han frygtede, og som stræbte ham efter livet”, påpegede hun. En anklagende finger rettede hun mod den kejserlige kapelmester Antonio Salieri. I en brevveksling med sin far antydede Mozart, at Salieri saboterede ham – de nærmere omstændigheder forklarede han aldrig.

Hvem hører klassisk musik?

Klassisk musik er populær hos ældre musikelskere end blandt den ældre del af befolkningen på 75 år og over (15 pct.) Generelt falder koncertforbruget med alderen. Genren på koncerterne har stor indflydelse på aldersfordelingen blandt koncertens publikum.