Table of Contents:

 1. Hvad siger Harry Potter når han tryller?
 2. Hvad står Slytherin for?
 3. Hvilken besværgelse åbner låste døre?
 4. Hvordan bliver man en animagus?
 5. Hvordan fik James Potter Usynlighedskappen?
 6. Hvor gammel var Hulkende Hulda?
 7. Hvilket kollegie gik Hulkende Hulda på?
 8. Hvilket hus på Hogwarts hører du til?
 9. Hvad betyder Avada Kedavra?
 10. Hvad er en besværgelse?
 11. Hvilken animagus er jeg?

Hvad siger Harry Potter når han tryller?

Den kan bruges på to måder: enten ved at sige ”Accio” og den ting man skal bruge, eller ved at pege på tingen med sin tryllestav imens man siger ”Accio”. Fælles for begge er at man skal koncentrere sig om tingen, man skal bruge. Meget smart hvis man ikke kan finde sine nøgler!

Hvad står Slytherin for?

Gryffindor - for de modige og stærke. Hufflepuff - for de loyale og tapre. Ravenclaw - for de vidbegærlige og intelligente. Slytherin - for de snedige, viljefaste og som ikke skyr noget for at nå deres mål.

Hvilken besværgelse åbner låste døre?

Alohomora er en besværgelse der låser låste døre og vinduer op, hvis de ikke er beskyttet af magi..

Hvordan bliver man en animagus?

En Animagus er en heks eller troldmand som kan forvandle sig til et bestemt dyr når han ønsker det. Denne evne er ikke medfødt: den skal opnås på magisk vis.

Hvordan fik James Potter Usynlighedskappen?

I Dødsregalierne er bliver det afsløret at Harrys usynlighedskappe er en af de tre Dødsregalier. Oprindeligt tilhørte den Ignotus Peverell, der fik den af Døden selv. Herefter er den gået i arv gennem mange generationer indtil James Potter fik den.

Hvor gammel var Hulkende Hulda?

Hulkende Hulda er det spøgelse, der bor på et af pigernes badeværelser på Hogwarts. Vi havde aldrig i vores vildeste fantasi troet, at skuespilleren bag det hulkende spøgelse, var hele 37 år, da hun medvirkede, for første gang, i anden film i Harry Potter-serien.

Hvilket kollegie gik Hulkende Hulda på?

Hogwarts
Hogwarts Skole for Heksekunster og Troldmandsskab
LokaliseretSkotland
Faste beboereRubeus Hagrid, Firenze Kentaur, Sibyll Trelawney, Argus Filch, Peeves, Næsten Hovedløse Nick, Den Blodrøde Baron, Den Grå Dame, Den Tykke Abbed og Hulkende Hulda
Første optrædenHarry Potter og De Vises Sten

Hvilket hus på Hogwarts hører du til?

Du skal registrere dig, før du kan tage testen på Pottermore Du kan tage testen for at finde ud af, hvilket hus på Hogwarts du tilhører, lige HER. Du skal registrere dig som bruger, før du kan tage testen. Hvis du efter tildelingen af dit kollegie vil skifte hus på Hogwarts, er det bare ærgerligt.

Hvad betyder Avada Kedavra?

Etymologi: Avada Kedavra er taget fra den aramæiske frase Avra Kehdabra, hvilket betyder jeg vil skabe mens jeg taler. J. K. Rowling har dog kombineret dette med det latinske Cadavra som betyder døde kroppe eller lig.

Hvad er en besværgelse?

Besværgelse, en religiøs formel, der har til formål at påvirke guder og ånder og tvinge dem til bestemte handlinger. Formelsproget har iboende kraft og kan kun bruges af sagkyndige. Besværgelse forudsætter en religiøs tradition, hvor mennesket menes at være i stand til at påvirke universet med ord og handling.

Hvilken animagus er jeg?

En Animagus tager samme form som personens Patronus. Hvis man er en Animagus skal man oplyse det til Ministerieret for Magi, så de kan have tjek på hvem der kan forvandle sig til dyreskikkelser. De Animagus'er som vi hører om i bøgerne er: Minerva McGonagall (Kat).