Table of Contents:

  1. Hvor mange personer med samme navn som mig?
  2. Hvilke efternavne kan man vælge?
  3. Hvilke navne er forbudt i Danmark?
  4. Kan jeg ændre mit efternavn?
  5. Hvor mange hedder hele mit navn?
  6. Kan man have flere fornavne?

Hvor mange personer med samme navn som mig?

Hvis du går og undrer dig over, om du har en navnedobbeltgænger, så har Danmarks Statistik løsningen. Inde på dst.dk ligger nemlig en lille navnetjekker, der undersøger, hvor mange andre, der bærer dit fornavn, mellemnavn eller efternavn.

Hvilke efternavne kan man vælge?

Du kan kun have ét efternavn. Hvis du for eksempel har fået både din mors og din fars efternavn, fungerer det sidste som efternavn og det andet som mellemnavn. Er der bindestreg mellem navnene, fungerer de to navne som ét navn. Læs mere om efternavne på Familieretshusets hjemmeside.

Hvilke navne er forbudt i Danmark?

Babynavne: Det må dit barn ikke hedde
  1. 1) Lucifer.
  2. 2) Nutella.
  3. 3) Ikea.
  4. 4) Messiah (på dansk Messias)
  5. 5) Robocop.
  6. 6) Prince William.
  7. 7) Facebook.
  8. 8) Anal.

Kan jeg ændre mit efternavn?

For at ændre dit fornavn, mellemnavn eller efternavn kræver det, at du sender en online ansøgning på borger.dk ved at logge ind med dit NemID. Du skal først trykke på “Familie og børn”, derefter “Navne og navneændring” og til sidst “Navneændring” for at komme ind på den rette side.

Hvor mange hedder hele mit navn?

Søg på navne og se hvor mange danskere, der hedder det samme som dig. Navnestatistikken bruger første fornavn og sidste efternavn - altså ikke mellemnavne. Er dit fulde navn fx Dorthe Høst Larsen, vil du være registreret under Dorthe Larsen. Efternavne med bindestreg (fx Høst-Larsen) tæller som ét efternavn.

Kan man have flere fornavne?

Du må have ét eller flere fornavne. Der er i princippet ikke nogen begrænsning på antallet af fornavne, men der findes regler for, hvad du må hedde eller kalde dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.