Table of Contents:

  1. Hvor kendt er mit navn?
  2. Er Nielsen et dansk efternavn?
  3. Hvor mange hedder Adam i Danmark?
  4. Hvad betyder navnet Kent?
  5. Kan man blive døbt Adolf?
  6. Hvad betyder navnet Uffe?

Hvor kendt er mit navn?

Søg på navne og se hvor mange danskere, der hedder det samme som dig. Navnestatistikken bruger første fornavn og sidste efternavn - altså ikke mellemnavne. Er dit fulde navn fx Dorthe Høst Larsen, vil du være registreret under Dorthe Larsen. Efternavne med bindestreg (fx Høst-Larsen) tæller som ét efternavn.

Er Nielsen et dansk efternavn?

Nielsen er det mest almindelige efternavn i Danmark. Ifølge Danmarks Statistik er der 264.159 danskere der bærer efternavnet pr. 1. januar 2013.

Hvor mange hedder Adam i Danmark?

Statistikdokumentation
NrNavnAntal
38Milas97
39Johan95
40Vincent94
41Adam90

Hvad betyder navnet Kent?

Kenneth er et drengenavn, der er en angliseret afledning af det piktiske navn "Cinoid" eller det goideliske navn "Cináed", og det betyder muligvis "ild-hoved" eller "født af ild".

Kan man blive døbt Adolf?

I den modsatte kategori er der eksempelvis kun én eneste dreng herhjemme, som er blevet døbt / navngivet Adolf i tiden efter Anden Verdenskrig. Et ellers yderst populært navn før den krig.

Hvad betyder navnet Uffe?

Uffe er en kortform til sammensatte angelsaksiske navne medfor- eller efterleddet wulf 'ulv'. Navnet er mest almindeligt i København og Østjylland. Uffe uddødefuldstændig i løbet af middelalderen, men blev genoptaget under Den nordiskenavnerenæssance i 1800-tallet.