Table of Contents:

  1. Hvordan ændre man sit efternavn?
  2. Hvad koster det at slette efternavn?
  3. Hvilket navn er der flest der hedder i Danmark?
  4. Kan man købe et nyt efternavn?
  5. Kan jeg få mit mellemnavn som efternavn?
  6. Hvad skal man huske når man skifter navn?
  7. Hvad koster det og skifte efternavn?

Hvordan ændre man sit efternavn?

For at ændre dit fornavn, mellemnavn eller efternavn kræver det, at du sender en online ansøgning på borger.dk ved at logge ind med dit NemID. Du skal først trykke på “Familie og børn”, derefter “Navne og navneændring” og til sidst “Navneændring” for at komme ind på den rette side.

Hvad koster det at slette efternavn?

Ønsker du at slette dele af dit navn eller efternavn, skal du også foretage en navneændring. En navneændring koster 500 kr.

Hvilket navn er der flest der hedder i Danmark?

Flest hedder Anne og Peter. De mest almindelig navne i den danske befolkning er Anne og Peter. På tværs af alle aldre og regioner i landet findes der flest mænd med navnet Peter og flest kvinder med navnet Anne, oplyser Danmarks Statistik.

Kan man købe et nyt efternavn?

Du kan antage dine slægtninges efternavn, uanset om navnet er beskyttet eller frit. Dette gælder også for navne, som bæres eller har været båret af de pågældende på grund af ægteskab/samliv, og navne som er erhvervet som nydannede efternavne.

Kan jeg få mit mellemnavn som efternavn?

Betingelser for at få et beskyttet efternavn Navnet bæres eller har været båret af dine forældre, bedsteforældre, oldeforældre eller tipoldeforældre. Navnet er eller har været dit mellemnavn. Kun et navn, der er et egentligt mellemnavn, kan tages som efternavn.

Hvad skal man huske når man skifter navn?

Du skal huske at få ændret dit sundhedskort – det gule sygesikringsbevis, når du foretager navneændring. Det kan du gøre på borger.dk. Det koster et gebyr på 200 kr. medmindre der er tale om flytning eller navneskift på grund af indgåelse af ægteskab.

Hvad koster det og skifte efternavn?

Du kan søge om at ændre dit eget eller dit barns navn. Ønsker du at slette dele af dit navn eller efternavn, skal du også foretage en navneændring. En navneændring koster 500 kr.