Table of Contents:

 1. Hvilke forskelle var der på aboriginernes og englændernes levevis?
 2. Hvad hedder de oprindelige folk i Australien?
 3. Hvor mange aboriginals er der tilbage?
 4. Hvordan lever aboriginal i dag?
 5. Hvordan boede aboriginal?
 6. Hvad betyder Drømmetiden?
 7. Hvor mange kænguruer er der i Australien?
 8. Hvad tror aboriginerne på?
 9. Hvad er Walkabout i Australien?
 10. Hvad for et sprog taler de i Australien?
 11. Hvad betyder Uluru Ayers Rock?
 12. Hvad troede aboriginerne på?
 13. Er der bæltedyr i Australien?
 14. Hvilken dyr bor i Australien?
 15. Hvad er Australiens historie?

Hvilke forskelle var der på aboriginernes og englændernes levevis?

Briternes kolonisering og samfundsorden stred mod aboriginernes på flere områder. Et af de centrale konfliktpunkter var ejerskab til jorden. Samtidig havde englænderne andre landbrugsmetoder og opfattelser af dét at drive landbrug end aboriginerne.

Hvad hedder de oprindelige folk i Australien?

Australien er en af de ældste landmasser i verden, og det menes, at Australiens oprindelige befolkning, aboriginerne, har boet på det australske kontinent i 60.000 år. Aboriginerne var indtil for godt to hundrede år siden de eneste, der befolkede Australien.

Hvor mange aboriginals er der tilbage?

410.000 aboriginere i Australien (2001). Aboriginere har levet der omkring 50.000 år. Tungepiercinger er en del af deres hellige ritualer.

Hvordan lever aboriginal i dag?

Hvordan lever aboriginerne i dag? Generelt er aboriginere stadig dårligere stillet end andre befolkningsgrupper i Australien og er mere socialt udsatte: de lever under dårligere leveforhold, har en dårligere helbredstilstand, får en lavere løn og oplever højere arbejdsløshed.

Hvordan boede aboriginal?

Aboriginerne var opdelt i mere end 500 lokalgrupper med forskellige sprog med mange kulturelle fællestræk; de levede alle som samlere og jægere. Man skønner i dag, at den oprindelige befolkning op til koloniseringen var på ca. 750.000 individer, og disse havde et kontinent på ca. 7,5 mio.

Hvad betyder Drømmetiden?

Drømmetid var en betegnelse især brugt af britiske og australske antropologer om en meget sammensat og omfattende forestilling hos Australiens aboriginere.

Hvor mange kænguruer er der i Australien?

Antallet af kænguruer i Australien er næsten fordoblet på ganske kort tid; for seks år siden var bestanden på 27 millioner hoppende dyr - i dag findes der 44 millioner af Australiens nationaldyr.

Hvad tror aboriginerne på?

Der er i aboriginernes livssyn intet nyt under solen, alt findes i urfædrenes spor, og det nye i tilværelsen er blot det hidtil upåagtede. Denne urskabelse eller drømmetid har en gruppes ældre mænd monopol på.

Hvad er Walkabout i Australien?

Walkabout: Oversat fra engelsk betyder walkabout ”at strejfe rundt” eller ”at vandre omkring”. Walkabout er en tradi- tion i aborigine-kulturen, som går årtusinder tilbage. En walkabout kan være en gåtur i den vilde australske natur, og den kan strække sig fra at tage et par timer til at vare flere år.

Hvad for et sprog taler de i Australien?

Sprog. Engelsk er de facto-sproget, men ikke et officielt sprog, og tales med dialekten australsk engelsk. I 2001 var engelsk for 80% af befolkningen det eneste sprog, som taltes i hjemmet. Andre sprog er kinesisk (2,1%), italiensk (1,9%) og græsk (1,4%).

Hvad betyder Uluru Ayers Rock?

Uluru / Ayers Rock er en klippeformation af sandsten beliggende i Northern Territory i Australien, hvor den befinder sig i nationalparken Uluru-Kata Tjuta, 350 km sydvest for Alice Springs. Den er omkring 350 m høj og 3,6 km i længden.

Hvad troede aboriginerne på?

Kulturen udgør for aboriginerne en helhed, der ikke lader sig opdele i fx økonomiske, politiske og religiøse aspekter. Alt synes at høre sammen i en økologisk-social-erkendelsesmæssig enhed, der er funderet på aboriginernes opfattelse af verden, livet og skabelsen.

Er der bæltedyr i Australien?

Bæltedyr (Dasypodidae) er en familie af Gumlere. Det er den eneste nulevende familie i ordenen Cingulata. Der findes ni slægter og 20 arter bæltedyr. Bæltedyrene holder for det meste til i tropiske og subtropiske områder i Sydamerika, og de fleste foretrækker åbent terræn.

Hvilken dyr bor i Australien?

 • Kænguru og wallaby. Wallabyen er en mindre slægtning til kænguruen. ...
 • Koala. Koala i træ. ...
 • Echidna (myre-pindsvin) Echidnaen har en lang tynd snude og pigge på ryggen. ...
 • Emu. Emuen er den største fugl i Australien. ...
 • Dingo. Dingo på Fraser Island. ...
 • Platypus (næbdyr) Platypus. ...
 • Wombat. ...
 • Tasmanian Devil (Tasmanske djævel)

Hvad er Australiens historie?

Der har boet mennesker i Australien i mindst 50.000 år, siden aboriginernes forfædre ankom til Australien fra Sydøstasien. Den første europæiske opdagelse af Australien skete i det 16. århundrede. Storbritannien gjorde krav på landet i 1770, og det blev koloniseret som en straffekoloni i 1788.