Table of Contents:

  1. Hvordan behandler man Mundbetændelse?
  2. Hvad er papiller på tungen?
  3. Hvordan ser kræft på tungen ud?
  4. Hvordan ser svamp i munden ud?
  5. Hvor kommer bakterier i munden fra?
  6. Hvordan ser tungen ud bagerst?
  7. Hvem får spytkirtelkræft?
  8. Hvordan mærkes svamp i munden?
  9. Hvordan føles svamp i munden?

Hvordan behandler man Mundbetændelse?

Medicinsk behandling Ved betændelsesreaktion eller autoimmun sygdom vil tandlægen eller lægen forsøge at mindske symptomerne med lokalbehandling eller tabletter med fx binyrebarkhormon. Behandling med lokalbedøvende midler i korte perioder kan også være en mulighed.

Hvad er papiller på tungen?

150-400 fungiformede papiller, der sidder på den forreste del af tungen, er fyldt med smagsløg. Der kan være op til 250 smagsløg i hver papil. I de fungiformede papiller, der er ca. 1 mm × 1 mm store, sidder smagsløgene i overfladen (i modsætning til i de cirkumvallate).

Hvordan ser kræft på tungen ud?

Tungekræft er den type kræft, der dannes i den bevægelige, forreste del af tungen. Derefter udvikler en tumor sig på den ene side af tungen. Tumoren vises ofte som en hævelse eller fortykning kombineret med røde eller rød-hvide punktformede ændringer. Du kan også få sår på tungen, der ikke heler.

Hvordan ser svamp i munden ud?

Symptomerne er hvide eller gullige belægninger på tungen, ganen og indersiden af kinderne. Belægningerne kan være let hævede. Hvis man skraber i dem, kan der opstå små sår, der er ømme og bløder let. I nogle tilfælde kan svampen sprede sig til tandkødet, mandlerne eller svælget, og der kan opstå rødme og inflammation.

Hvor kommer bakterier i munden fra?

Udover at leve af den mad – og altså især sukker – som vi spiser, så får de forskellige mikroorganismer deres næring fra spyttet.

Hvordan ser tungen ud bagerst?

Sådan ser en sund tunge ud Papillerne er mindst forrest på tungen og bliver grovere i takt med, at du nærmer dig den bagerste del af tungen. En sund tunge har en ensartet overflade uden knuder, pletter, knolde eller lignende. Tungen er heller ikke dækket af hvide eller gullige belægninger.

Hvem får spytkirtelkræft?

Spytkirtelkræft er en sjælden kræftsygdom Sygdommen kan findes i alle aldre, men er hyppigst blandt ældre.

Hvordan mærkes svamp i munden?

Svamp i munden er en svampeinfektion i mundhulens slimhinder. Symptomerne er hvide eller gullige belægninger på tungen, ganen og indersiden af kinderne. Belægningerne kan være let hævede. Hvis man skraber i dem, kan der opstå små sår, der er ømme og bløder let.

Hvordan føles svamp i munden?

Svamp i munden viser sig ofte som hvide eller gullige belægninger eller en rødmen i mundhulen. Pletterne kan være let hævede i forhold til det øvrige område, men forvolder almindeligvis ingen smerter. Dog kan lidelsen give en brændende fornemmelse i mund og svælg og en enerverende, papagtig smag.