Table of Contents:

 1. Hvilke metoder bruger UNICEF?
 2. Hvad står UNICEF for?
 3. Er UNICEF en del af FN?
 4. Hvordan arbejder nødhjælpsorganisationerne?
 5. Hvordan forsøger UNICEF at få politisk indflydelse?
 6. Hvor kan jeg donere penge?
 7. Hvordan arbejder UNICEF på nye og innovative måder?
 8. Hvor hjælper UNICEF i Afrika?
 9. Hvor mange penge har Danmark doneret til Afrika?
 10. Hvad hedder FN's Børnefond?
 11. Hvem styrer UNICEF?
 12. Hvilke lande er med i UNICEF?
 13. Hvor UNICEF møder modstand i sit arbejde?
 14. Hvilke opgaver tager FN sig af?
 15. Hvor mange underorganisationer har FN?

Hvilke metoder bruger UNICEF?

Hovedparten af UNICEFs indsamlede midler går til at hjælpe udsatte børn med at overleve, få en uddannelse og sørge for at børnene vokser op i en ren og bæredygtig verden ved blandt andet at give dem adgang til rent vand og sanitet.

Hvad står UNICEF for?

Lige siden har organisationen arbejdet med nødhjælp, katastrofehjælp og udviklingshjælp i hele verden, specielt hjælp til børn. Navnet blev forkortet fra United Nations International Children's Emergency Fund til den nuværende form i 1953, det kendte akronym stammer fra det gamle navn.

Er UNICEF en del af FN?

Som FN's børneorganisation har UNICEF ansvar for at våge over børns rettigheder overalt i verden – også i Danmark.

Hvordan arbejder nødhjælpsorganisationerne?

Effektivitet i katastrofer redder børns liv I katastrofesituationer er det ofte UNICEF, der styrer og koordinerer den fælles indsats – der leveres af os selv, andre FN-organisationer, internationale NGO'er og lokale samarbejdspartnere – med at sikre børnene adgang til rent drikkevand, toiletter, skolegang og mad.

Hvordan forsøger UNICEF at få politisk indflydelse?

UNICEF er en indflydelsesrig stemme for børn Vi holder os fri af partipolitik, er upartiske, og vi råber op, når børns rettigheder bliver krænket. UNICEFs tal, viden og rapporter om børn bliver brugt som kilder og dokumentation af politikere, journalister, forskere og andre professionelle, der arbejder for og med børn.

Hvor kan jeg donere penge?

Kræftens Bekæmpelse, der er en af Danmarks største velgørenhedsorganisationer, har lokalforeninger over hele landet, og laver et omfattende politisk arbejde for at gennemføre nationale kræftplaner. Organisationen drives primært for donationer fra bla.

Hvordan arbejder UNICEF på nye og innovative måder?

UNICEF er på den måde med til at udvikle en ny bølge af teknologiske løsninger og produkter for eksempel droner, blockchain, 3D-printning og digitale finansielle løsninger, der gør det lettere at nå frem til de børn og steder, der er allersværest at nå.

Hvor hjælper UNICEF i Afrika?

Mange lande i Afrika syd for Sahara kæmper med fattigdom, konflikter og naturkatastrofer, og det bringer millioner af børns liv i fare. UNICEF bruger mere end halvdelen af sine midler i denne region.

Hvor mange penge har Danmark doneret til Afrika?

Danmarks indsamling har samlet mere end 1 milliard kroner ind siden 2007 og i år 2010 blev det højeste beløb indsamlet nogensinde i Danmarks indsamlings historie, der blev samlet 130 millioner kroner ind til “Afrikas kvinder og akut hjælp til Haita“-indsamlingen.

Hvad hedder FN's Børnefond?

UNICEF: FN's børnefond er den hovedorganisation i FN som forsvarer, fremmer og beskytter børns rettigheder. Den arbejder også for at sikre, at verdens mest udsatte børn får beskyttelse.

Hvem styrer UNICEF?

Den Danske UNICEF Fonds bestyrelse er ansvarlig for ledelsen af UNICEF i Danmark. Bestyrelsesmedlemmerne bliver valgt på årsmødet og bidrager hver især med viden og kompetence til ledelsen og udviklingen af Den Danske UNICEF Fond og vores indsats for verdens mest udsatte børn.

Hvilke lande er med i UNICEF?

Her arbejder din støtte bl. a.
 • Afghanistan. Læs mere.
 • Udfordringer i Afrika. Læs mere.
 • Indsatsområder i Asien. Læs mere.
 • Bangladesh og Myanmar. Læs mere.
 • Danmark. Læs mere.
 • DR Congo. Læs mere.
 • Vores arbejde for børn i Grønland. Læs mere.
 • Somalia. Læs mere.

Hvor UNICEF møder modstand i sit arbejde?

Nødhjælpsfly fra Verdensfødevareprogrammet og Læger uden Grænser ventes lørdag til Myanmar. Unicef søger at få hjælpen fem med almindelige rutefly.

Hvilke opgaver tager FN sig af?

Rådets primære opgaver er at sikre og støtte op om social og økonomisk udvikling, blandt andet ved at forsøge at skabe højere levestandard, bedre uddannelsesmuligheder og bekæmpe epidemier i fattige lande. Mange af de mest kendte FN-specialorganisationer ligger under det økonomiske og sociale råd.

Hvor mange underorganisationer har FN?

Nogle af FN's underorganisationer og særorganisationer Det støtter programmer i 174 udviklingslande og territorier, gennem et netværk af 132 lokalkontorer.